Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

ΕΟΠΥΥ: Τι απαντά για το χάος με τις αποδείξεις


Για μεμονωμένα περιστατικά, τα οποία μάλιστα οφείλονται σε παραλήψεις φορέων κοινωνικής ασφάλισης που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ, κάνει λόγο ο Οργανισμός απαντώντας στα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι μεγάλος αριθμός αποδείξεων προς εξόφληση βρίσκονται σε σακούλες σκουπιδιών και κουτιά. 

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά είναι άδικο να ακυρώνεται και να απαξιώνεται η προσπάθεια που γίνεται στον ΕΟΠΥΥ «από κατευθυνόμενα δημοσιεύματα με αφορμή μεμονωμένα περιστατικά και παραλήψεις άλλων υπηρεσιών εκτός ΕΟΠΠΥ». 


Στην επιστολή του ο Οργανισμός εξηγεί ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές όλων των παρόχων των φορέων κοινωνικής ασφάλισης που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ βρίσκονται στις υπηρεσίες των ασφαλιστικών ταμείων όπου και έχουν κατατεθεί από τους παρόχους, σύμφωνα με τη διαδικασία και την τακτική που ακολουθείτε μέχρι την ίδρυση του ΕΟΠΥΥ. 

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του ο Οργανισμός αναφέρει: 

«Όπως είναι γνωστό ο ΕΟΠΥΥ ιδρύθηκε από 1-1-2012 ως ενιαίος φορέας παροχής υπηρεσιών υγείας και διαδέχθηκε τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των φορέων κοινωνικής ασφάλισης που εντάχθηκαν σε αυτόν (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΟΑΕΕ, ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ, ΟΓΑ, ΤΑΥΤΕΚΩ, ΟΝ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΜ-ΜΜΕ). Τα εν λόγω Ταμεία μέχρι την ένταξή τους παραλάμβαναν και συγκέντρωναν τα παραστατικά των συμβεβλημένων παρόχων υγείας για τον έλεγχο, εκκαθάριση και πληρωμή των απαιτήσεων.