Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Κοινή επιστολή των προέδρων ΦΣ Αχαΐας-Ηρακλείου-Ροδόπης για τα νέα μέτρα


28.03.13.
<ΣΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ>

Από την στιγμή που το μνημόνιο έδεσε στον κάβο μας, ΜΜΕ και η πλειοψηφία των πολιτικών και πνευματικών ταγών της χωράς καλλιέργησε γόνιμα στην συνειδησιακή μας ανασφάλεια το δεδομένο του μονόδρομου. Όλα ήταν αναπόφευκτα, όλα απαιτούσαν λύσεις σκληρές, η ανάκαμψη ήταν θέμα χρόνου, εκτός ευρώ μας περίμενε ο Βεελζεβούλ της ανέχειας. Δεν θα είχαμε φάρμακα και πετρέλαιο και τόσα άλλα αγαθά από όσα απολαμβάνουμε χάρις στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση!!

Όσον αφορά στο πετρέλαιο είναι σε όλους γνωστό πως την πλήρωσαν τα...



...δάση και τα έπιπλα του παλιατζήΌσον αφορά στα φάρμακα όμως την πλήρωσε ο μισθωτός, ο συνταξιούχος και ο φαρμακοποιός! Για την βιωσιμότητα του ΕΟΠΥΥ ρε γαμώτο! Λες και ο ΕΟΠΥΥ είναι ξέχωρο κομμάτι από τους ασφαλισμένους του και τους παρόχους του….

Από μέρες ο αναπληρωτής υπουργός μας σε νέα show  τηλεοπτικού μονολόγου και με τις γνωστές μηντιακές «αβάντες» προσέφερε νέα οικονομικά οφέλη στους ασφαλισμένους. Ανταγωνιζόμενος επάξια τις άψογες θεατρικές  μανιέρες  Λοβέρδου  κόμπαζε για νέα οικονομικά κέρδη του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλισμένων. Μας έσωσε ξανά, όπως άλλωστε σώζουν τόσα χρόνια την χώρα οι μερκελιστές. Τόσες φορές που το ακούσαμε αισθανόμαστε σωσμένοι και οικονομικά υγιείς.

Επί της ουσίας όμως η «Γερμανική» λογική του νέου τρόπου υπολογισμού των συμμέτοχων με βάση τις θεραπευτικές κατηγορίες και το 50/50 ΕΟΠΥΥ-ασφαλισμένου μετατρέπει ιατρούς και φαρμακοποιούς σε λογιστές υγείας και εξωθεί τον ασφαλισμένο να θεραπευτεί με  αγωγή  βάση του βαλάντιο του και όχι την βέλτιστη ποιότητα υγείας του. Μέχρι και στα γενόσημα θα υπάρχει πλέον επιβάρυνση και ας διατυμπανίζαμε τόσο καιρό πως αυτά θα μας σώσουν.

Πρόσβαση πια σε μεγάλη γκάμα φαρμάκων θα έχουν μόνο όσοι διαθέτουν οικονομική άνεση παρότι όλοι συνεισφέρουν τα ίδια στα οικονομικά του ΕΟΠΥΥ. Αυστηρή ταξικότητα και στα φάρμακα στην υγεία της δήθεν βιωσιμότητας του καταδικασμένου από την ύφεση και την εισφοροδιαφυγή ΕΟΠΥΥ

Άραγε η MICHELIN και η ΑΓΕΤ που αποχωρούν από την χώρα έχουν ταχτοποιήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές? Ή θα γίνει πάλι του alapis?

Και τα φαρμακεία μας? Η πίττα που έτρεφε 12.500 οικογένειες και 15.000 υπαλλήλους έχει κοπεί στην μέση από το 2009. Και αναμένεται και ένα 20% κάτω για το 2014…. Πως θα χορτάσουν έστω και με ψίχουλα όλοι αυτοί? Ας κλείσουν λοιπόν και για τις όποιες μονοπωλιακές καταστάσεις δημιουργηθούν θα φροντίσει η αγορά, ξέρετε αύτη που τακτοποίησε και τις τράπεζες στην Κύπρο. Όσο για τους άνεργους υγειονομικούς  και υπαλλήλους, υπάρχουν τα συσσίτια και η ελεήμων εκκλησία.

Όλα αυτά δεν μας τα είχαν εξηγήσει όταν διαφήμιζαν  την είσοδο μας στον σκληρό πυρήνα του ΕΥΡΩΝέα βουτιά στην πισίνα της υγειονομικής ύφεσης κύριοι του υπουργείου υγείας και της τρικομματικής κυβέρνησης και αφού εσείς επιμένετε πως είναι προς το συμφέρον μας, ο Πιραντέλο σας απάντα για λογαριασμό μας, ‘’έτσι είναι αν έτσι νομίζετε’’.

Η συντονιστική προέδρων:

     Ανδρέας Σοφιανόπουλος               Γιάννης Τσικανδηλάκης            Ηλίας Χαλιγιάννης
      Πρόεδρος Φ.Σ. Αχαΐας               πρόεδρος Φ.Σ. Ηρακλείου        πρόεδρος Φ.Σ. Ροδόπης