Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Eπιστολή ΦΣΑΧ προς ΠΦΣ


Αγαπητέ κ. Πρόεδρε,

Στις 11.03.13., ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, κ. Σαλμάς δήλωσε: «τα ονόματα των φαρμακοποιών, που εμπλέκονται στις ανωτέρω υποθέσεις (εννοεί τις εξαγωγές φαρμάκων), με επιστολή μου στον πρόεδρο του Π.Φ.Σ., του ζήτησα να κοινοποιηθούν και στους άλλους προέδρους των Φ.Σ. της Χώρας,  θα τα επιδείξω όποτε μου ζητηθούν» Επίσης, στην εφημερίδα RealNewς την Κυριακή 10 Μαρτίου, ο Υπουργός Υγείας κ. Λυκουρέντζος, δήλωσε: «Tα συνταγογραφούμενα φάρμακα, δεν πρόκειται να διατεθούν από SuperMarkets. Για να φτάσουν σε σημεία πώλησης εκτός φαρμακείων, τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, θα προηγηθούν νομικής φύσεως διασφαλίσεις, ώστε να μην αυξηθούν οι τιμές τους και να παρέχονται υπό επιστημονική ευθύνη και κατόπιν εγκρίσεως επιτροπής του Ε.O.Φ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΕΤΟΙΜΟΙ...». Κύκλοι του αναπληρωτή υπουργού υγείας διαρρέουν πως το επόμενο βήμα της κυβέρνησης θα είναι η κοστολόγηση των OTC με βάση ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΗ ΤΙΜΗ!!

Μετά από τα παραπάνω και με δεδομένο πως ήδη στη δική σας ενημέρωση ξεκαθαρίζετε πως μόνο οι πληρωμές για τα παλιά οφειλόμενα του ΟΑΠ-ΔΕΗ δρομολογούνται (ενώ άλλα δεσμευτήκατε πως θα γίνουν στο ζήτημα των χρεών στις 9 Φλεβάρη στην κοινή συνάντηση των προέδρων), αντιλαμβάνομαι πως η «ενημέρωσή» σας έχει σαφώς χαρακτήρα προεκλογικών εξαγγελιών, ενώ εκτός από το γνωστό παιδικό παιχνίδι « Οι στρουθοκάμηλοι και ο θηριοδαμαστής τους» επιχειρείτε και προσπάθεια ύπνωσης του συνδικαλιστικού σας ακροατηρίου. Σε άλλες εποχές αυτά θα ήταν συνηθισμένα γεγονότα, σήμερα όμως με τη μνημονιακή ύφεση για τα φαρμακεία να έχει ξεπεράσει το κόκκινο και να αναζητούνται πλέον νέες μονάδες μέτρησης, απαιτείται η αλήθεια και αλήθεια είναι πως η συγκεκριμένη κυβέρνηση έχει αποφασίσει να λύσει τα οικονομικά αδιέξοδα των αλυσίδων SuperMarkets απομυζώντας πλήρως το Ελληνικό φαρμακείο, ενώ είναι πρόδηλο πως ασκεί κοινωνική πολιτική στο χώρο του φαρμάκου με τα αποθεματικά των φαρμακοποιών.
Οι καιροί απαιτούν αυτό να ξεκαθαριστεί σε όλο το φαρμακευτικό κλάδο, να ληφθούν ανάλογες αποφάσεις και να επεξεργαστούν οι απαραίτητες λύσεις. Όσα εδώ και καιρό «ενημερώνετε» τους φαρμακοποιούς, δείχνουν Δ.Σ. Π.Φ.Σ. είτε σε ανασχηματισμό εν αναμονή, είτε σε τυφλή κομματική στράτευση

Ανδρέας Σοφιανόπουλος
Πρόεδρος Φ.Σ. Αχαΐας
Εκλέκτορας Π.Φ.Σ.