Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

ΣΦΕΕ:Καθυστέρηση 2,5 ετών σε έκδοση νέων φαρμάκων

Επιστολή προς τον υπουργό οικονομικών, Γ. Στουρνάρα, και τον Υπουργό Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκη αναφορικά με τις καθυστερήσεις στην αδειοδότηση και τιμολόγηση νέων φαρμάκων απέστειλε σήμερα ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος.

Όπως υπογραμμίζει ο ΣΦΕΕ, η μη έκδοση νέων φαρμάκων έρχεται να προστεθεί σε μία σωρεία προβλημάτων ρευστότητας, λάθος τιμών κλπ. που αντιμετωπίζει ο κλάδος, τα οποία κάνουν τον προγραμματισμό και την ανάπτυξη των φαρμακευτικών επιχειρήσεών σχεδόν αδύνατη.

Η επιστολή του ΣΦΕΕ αναφέρει τα εξής:

"Θέμα: Μη έκδοση νέων φαρμάκων

Αγαπητέ κ.Στουρνάρα

Αγαπητέ κ. Χατζηδάκη,

Η φαρμακοβιομηχανία στηρίζει τους στόχους της κυβέρνησης για τον εξορθολογισμό του φαρμακευτικού προϋπολογισμού και εμπράκτως έχει συμμετάσχει σε αυτήν την προσπάθεια από το 2009.

Παρόλα αυτά θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας στο ζωτικής σημασίας ζήτημα αναφορικά με την καθυστέρηση επί 2,5 σχεδόν έτη στην αδειοδότηση και τιμολόγηση νέων φαρμάκων, κατά παράβαση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 89/105, σύμφωνα με την οποία Δελτία Τιμών με νέα φάρμακα εκδίδονται κάθε 90 μέρες.

Είναι γεγονός ότι η μη έκδοση νέων καινοτόμων φαρμάκων πέρα του σοβαρού αντίκτυπου στους ασθενείς είναι ο πλέον ανασταλτικός παράγοντας για μία ομαλότερη πορεία των επιχειρήσεων μας, ενώ δρα εδώ και καιρό αποτρεπτικά για τη διατήρηση της απασχόλησης, των επενδύσεων και κλινικών μελετών στο χώρο μας.

www.euro2day.gr