Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Πρόταση Στ.Καλογερόπουλου για το ωράριο λειτουργίας φαρμακείων

Ποιος είναι ο σκοπός μας:

Θέλουμε να αδρανοποιηθεί ο νόμος - έκτρωμα του Λοβέρδου

Θέλουμε να περιφρουρήσουμε το σύστημα ωρών λειτουργίας και εφημεριών με τον ορισμό συγκεκριμένων και ξεκάθαρων προτάσεων

Θέλουμε να εφαρμοσθεί ο τρόπος εφημεριών που αποφάσισε το ΔΣ του ΦΣ Αττικής.

Tι προτείνουμε:

 

Σύμφωνα με το Κοινοτικό πλαίσιο εργασίας, σύνολο ωρών εβδομαδιαίως 40 + 8 . Από αυτές υποχρεωτικές είναι οι 40 ώρες και οι υπόλοιπες 8 ώρες να κατανεμηθούν όπως επιθυμεί το κάθε φαρμακείο εφόσον ενημερώσει τον τομεάρχη και τον σύλλογο.

Οι ώρες και οι ημέρες λειτουργίας του φαρμακείου θα πρέπει να αναρτώνται σε εμφανή σημείο της προθήκης του καταστήματος , έτσι ώστε ο πολίτης να είναι ενημερωμένος για την λειτουργία του Φαρμακείου.

Τέλος οι καταστάσεις με τις ώρες λειτουργίας των φαρμακείων θα πρέπει να εγκρίνονται από το Δημοτικό Συμβούλιο του Καλλικρατικού Δήμου αν παραστεί ανάγκη.

Συνάδελφοι έχουμε υποχρέωση προς τους συναδέλφους μας αλλά και τους ασφαλισμένους να ξεκαθαρίσουμε το θέμα του ωραρίου.

Αρκετά καθυστερήσαμε. Υπάρχει κίνδυνος να μας προλάβουν τα γεγονότα και η ευθύνη θα βαρύνει αυτούς που καθυστερούν ηθελημένα ή όχι.

Όλα αυτά θα έχουν σαν αποτέλεσμα να μειωθεί η διαστρωμάτωση που έφερε ο νόμος Λοβέρδου και να επανέλθει η ηρεμία αλλά και η καλύτερη λειτουργικότητα της κάθε μονάδας υγείας που είναι το φαρμακείο.

Είναι σίγουρο ότι σε ένα 6μηνο θα έχουμε ξεχάσει τον νόμο - έκτρωμα Λοβέρδου.

Υ.Γ. Είμαι στην διάθεση σας για διευκρινίσεις και παραδείγματα.

Με εκτίμηση

Καλογερόπουλος Στέλιος

Αντιπρόεδρος του ΦΣΑ