Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013

ΠΦΣ : ΑΥΣΤΗΡΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ


Την  πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης με το κύκλωμα που εμπλέκεται στην παράνομη διακίνηση φαρμάκων για εξωσωματική γονιμοποίηση, ζητάει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος από το υπουργείο Υγείας. Ο Π.Φ.Σ. ζητάει και από τις διωκτικές αρχές  πλήρη και αναλυτική ενημέρωση προκειμένου να συμβάλλει από την πλευρά του στην παραδειγματική τιμωρία και απομόνωση των ελάχιστων φαρμακοποιών που με την συμπεριφορά τους, εκθέτουν το σύνολο του κλάδου.
To αυτό πρέπει να γίνει με πιθανή εμπλοκή ιατρών ή κέντρων εξωσωματικής.
Διευκρινίζεται ότι τα φάρμακα για την εξωσωματική γονιμοποίηση δεν διατίθενται μέσω ιδιωτικών φαρμακείων αλλά μέσω των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ.Ο Π.Φ.Σ. επαναλαμβάνει για άλλη μια φορά ότι πάγια θέση του είναι η αυστηρή τιμωρία όλων όσων αποδεδειγμένα και τεκμηριωμένα εμπλέκονται σε δραστηριότητες που βλάπτουν τη δημόσια υγεία, απομυζούν παράνομα δημόσιο χρήμα και θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.
 Με αφορμή την αποκάλυψη του κυκλώματος από την Αστυνομία , ο ΠΦΣ  υπενθυμίζει ότι τα φάρμακα χορηγούνται με ασφάλεια μόνο από τα Φαρμακεία και όχι  μέσω διαδικτύου ή άλλων προσώπων.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ