Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

e-ΔΑΠΥ for Dummies

Έχοντας δει το κατατοπιστικό βίντεο του ΦΣ Κιλκίς και έχοντας φάει την πρώτη κρυάδα καταχωρώντας συνταγές αναλωσίμων στο e-ΔΑΠΥ, πάμε να δούμε όσο γίνεται πιο απλά τη διαδικασία τουλάχιστον όπως απαιτείται μέχρι στιγμής

LOGIN: Αν δεν είχατε πρόβλημα με την καταχώρηση username και password και ακολούθως με το login, το πιο πιθανό είναι να μην αντιμετωπίσετε πρόβλημα στη ζωή σας με την εφαρμογή. ΠΡΟΣΟΧΗ: Kάνουμε login εδώ https://apps.ika.gr/eConsumMedSuppl/faces/login.xhtml και δεν μπαίνουμε πάλι εκεί που γραφτήκαμε!!


ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ: AMKA γιατρού, ΑΜΚΑ, ταμείο και ΑΜΑ ασφαλισμένου, συμμετοχές

ΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ: Ισχύουσες τιμές, κουπόνια και barcode. Μπορούμε άνετα να περάσουμε τη συνταγή και να κολλήσουμε τα κουπόνια αφού παραλάβουμε. Τα εκάστοτε ποσά που αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ είναι περασμένα αυτόματα.

ΧΡΟΝΙΚΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ: Η ημερομηνία καταχωρείται από εμάς οπότε δεν υπάρχει το αυστηρό χρονικό περιθώριο των 5 ημερών. Δεδομένου όμως ότι ο όγκος των συνταγών είναι πολύ μικρός (10-20 συνταγές το μήνα για ένα μέσο φαρμακείο), φροντίστε να κάνετε καταχώρηση περίπου μια φορά την εβδομάδα για να μην τα έχετε μαζεμένα στο τέλος του μήνα.

ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ: To πρόβλημα με τις 100 σύριγγες ξεπεράστηκε οπότε τώρα περνάμε μια και έξω τη συσκευασία. Αν έχουμε 2 και άνω κουτιά με ταινίες, εκεί πρέπει να τα καταχωρούμε ένα-ένα.

AΠΟΘΗΚΕΥΣΗ: Aν κάνατε σωστά τα παραπάνω, θα είναι επιτυχής. ΑΝ και μόνο ΑΝ διαπιστώσετε λάθος, πηγαίνετε στην αναζήτηση, διαγράψτε την καταχώρηση και φτιάξτε καινούρια. Αν είναι σωστή τότε δεν χρειάζεται να την ψάξετε, δεν χάνεται!

ΤΑΧΥΤΗΤΑ: H εφαρμογή πάει... σφαίρα και δεν έχει καμία σχέση με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Μπορείτε να κάνετε τη διαδικασία από ένα smartphone ή tablet το ίδιο ή ακόμα πιο γρήγορα.

ΥΠΟΒΟΛΗ: Θα μας απασχολήσει στο τέλος του μήνα.


*Eνημέρωση: η εφαρμογή είναι τελικά πιλοτική μέχρι 30/4. Ευτυχώς κάποιοι ακούνε...