Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Το πολυνομοσχέδιο... στα γρήγορα (video)- Καμία διάταξη για τα φαρμακεία (;)

Σ.Σ.: Σύμφωνα με το σημερινό βίντεο του MEGA δεν υπάρχει καμία διάταξη στο πολυνομοσχέδιο που να αφορά τις διατάξεις τιμολόγησης φαρμάκων και τα OTC


Στη Βουλή για ψήφιση έρχεται σήμερα το βράδυ το πολυνομοσχέδιο που ετοίμασε η κυβέρνηση και το οποίο φέρνει αλλαγές σε πολλούς κλάδους και τομείς.
Eνδεικτικά, όπως παρουσιάζει σήμερα το ΕΘΝΟΣ, προβλέπονται δέκα αλλαγές στο ειδικό τέλος των ακινήτων για το 2013, το οποίο θα εισπραχθεί μέσω της ΔΕΗ.


Το «χαράτσι», το οποίο μετονομάζεται σε Εκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων (ΕΕΤΑ), θα μειωθεί οριζόντια κατά 15% σε σχέση με το 2012 για όλα τα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα και για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (ανέργους, πολυτέκνους κ.ά.) ανεξάρτητα από την τιμή ζώνης και τα τετραγωνικά μέτρα.

Μάλιστα ορίζεται ότι οι συντελεστές ανά τετραγωνικό μέτρο θα παραμείνουν οι ίδιοι με το 2012 και η ΔΕΗ πριν από την έκδοση του λογαριασμού του ηλεκτρικού ρεύματος θα υπολογίσει αυτόματα τη μείωση του 15% στο τελικό ποσό του φόρου και θα αποστείλει τον λογαριασμό στον καταναλωτή.


Δείτε το βίντεο από το πρωινό του Mega.