Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Επιστολή συναδέλφου για τις κατασκηνώσεις του ΤΣΑΥ: «Κατάφωρη αδικία ο αποκλεισμός των παιδιών των φαρμακοποιών»

Αγαπητοί συνάδελφοι.

Με ανακοίνωσή του από τις 27/5 (διαβάστε εδώ) το ΤΣΑΥ μας γνωστοποιεί ότι φέτος δικαιούνται να πάνε κατασκήνωση με έξοδα του Ασφαλιστικού Ταμείου κατά προτεραιότητα τα παιδιά από οικογένειες με ετήσιο εισόδημα κάτω από 20.000 Ευρώ. Το ποσό αυτό αναφέρεται στην αίτηση (δείτε εδώ) που τυπώνουμε από την ιστοσελίδα.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι «Σε περίπτωση που ο αριθμός των παιδιών της ανωτέρω κατηγορίας είναι μικρότερος από...


... 1800, οι αδιάθετες θέσεις θα καλυφθούν με κλήρωση από τα παιδιά ασφαλισμένων που το οικογενειακό τους εισόδημα υπερβαίνει το ορισθέν όριο.».

Είναι προφανές ότι το εισοδηματικό όριο που ορίστηκε αποκλείει τα παιδιά του 99% των φαρμακοποιών, που το μεγαλύτερο ποσοστό των εισοδημάτων μας είναι με τιμολόγια μέσω του ΕΟΠΥΥ (όποτε τα παίρνουμε) και μέσω του ΕΟΠΥΥ επίσης γίνεται η κράτηση των ασφαλιστικών μας εισφορών καθιστώντας μας έτσι τους πιο συνεπείς στην καταβολή τους.

Ακόμη, δεν αναφέρεται τίποτε για την διαδικασία που θα ακολουθηθεί στην κλήρωση, δημιουργώντας υποψίες για τη διαβλητότητά της.

Τέλος, δεν γίνεται κανένας διαχωρισμός ανάμεσα σε οικογένειες που έχουν στείλει τα παιδιά τους στο παρελθόν σε κατασκήνωση με έξοδα του ΤΣΑΥ και σε αυτές που σκόπευαν να τα στείλουν για πρώτη φορά, όπως θα ήταν λογικό και δίκαιο να γίνει από τη στιγμή που δεν θα ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις.

Όλα αυτά συνιστούν κατάφωρη αδικία για τους φαρμακοποιούς και ιδιαίτερα τους νέους. Η συνδικαλιστική μας ηγεσία οφείλει να διαμαρτυρηθεί και να κάνει τα πάντα μέσα στις δυνάμεις της για να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη.

ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ