Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Θ. Ντούσκας: «Τα ψέματα τελείωσαν, μπαίνουμε στον πέμπτο μήνα απλήρωτοι!»

Καταπέλτης ο γραμματέας του φαρμακευτικού συλλόγου Ιωαννίνων, Θεόδωρος Ντούσκας, για όσα διαδραματίζονται στον κλάδο μας. Λάβαμε και δημοσιεύουμε παρακάτω την επιστολή του:

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Το σχέδιο εξόντωσης των φαρμακοποιών είναι σε πλήρη εξέλιξη. Πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των φαρμακείων, πρέπει να κλείσουν φαρμακεία. Τελεία και παύλα.

Ο ΕΟΠΥΥ είναι υπό κατάρρευση αν δεν έχει ήδη...



... χρεοκοπήσει ήδη και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να ανταποκριθεί στις συμβατικές του υποχρεώσεις. Κάθε τόσο αναρτώνται ποσά στη Διαύγεια που τελευταία στιγμή καταλήγουν αλλού,τελευταίο παράδειγμα αυτό που έγινε με τις κλινικές. Φαρμακεία πληρώνονται κατά προτεραιότητα και κανείς δεν αντιδρά. Τελειώνει ο πέμπτος μήνας του 2013 και δεν έχει εξοφληθεί ο πρώτος μήνας του έτους. Αυτό λέει πολλά.

Η κατάσταση είναι τραγική.

Η αντίδραση των εκπροσώπων μας ποια είναι άραγε; Καμία απολύτως όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος.

Υψώνουν μόνο τη φωνή τους, κηρύσσουν πολέμους που δεν είναι διατεθειμένοι να ηγηθούν. Και όλα αυτά βέβαια μέχρι να πάρουμε κάποιο... «σφηνάκι». Δε μπορεί κανείς να μας ποδηγετήσει πλέον. Οι φαρμακοποιοί έχουν πλέον γνώσιν. Κανείς δε θα ακολουθήσει τα κελεύσματα περί αναστολών στον ΕΟΠΥΥ. Μόνοι σας το κάψατε κύριοι της Θεσσαλονίκης το ισχυρότερο μας όπλο ως κλάδου,σε περασμένες κινητοποιήσεις. Δε θα σας ακολουθήσει κανείς κύριοι του Πειραιά σε απεργίες και σε ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής. Μόνοι σας αναιρέσατε την αποτελεσματικότητα και αυτού του είδους αγώνα.

Ο απλός φαρμακοποιός δε θα σας ακολουθήσει στα συνδικαλιστικά και μικροπολιτικά σας παιχνίδια.

Τα ψέματα τελείωσαν.

12.000 οικογένειες φαρμακοποιών και πολλές περισσότερες υπαλλήλων αγωνιούν καθημερινά και αναμένουν λύσεις και όχι ευχολόγια. Από σας περιμένουν πλέον τα πάντα.Τίποτα λιγότερο.Θα κλείσουμε τα φαρμακεία επ αόριστον. Οι Ισπανοί συνάδελφοι μας έδειξαν το δρόμο ίσως ξέροντας πολύ νωρίτερα από μας ότι ποτέ τόσοι πολλοί δεν προδόθηκαν απο τόσο λίγους...και δυστυχώς το «λίγους» δεν χαρακτηρίζει το πλήθος αλλά το ανάστημα...

Θεόδωρος Ντούσκας

Γραμματέας Φαρμακευτικού Συλλόγου Ιωαννίνων