Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Πανευρωπαϊκή έρευνα: Οι Ευρωπαίοι εμπιστεύονται τον φαρμακοποιό τους - Ποια η γνώμη των Γερμανών για υπερωριακή αμοιβή και διανυκτερεύσεις

Στην ερώτηση «Πόσο εμπιστεύεστε τον φαρμακοποιό σας στη χώρα που ζείτε», το 85% των Γερμανών πολιτών απάντησε «πολύ» έως «πάρα πολύ». Ο αντίστοιχος ευρωπαϊκός μέσος όρος ξεπερνά το 80%. Πρόκειται για έρευνα που διεξήχθη σε 12 διαφορετικές χώρες κατά τη διάρκεια της οποίας ερωτήθηκαν 18.000 πολίτες εκ των οποίων οι 3.000 στη Γερμανία. Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο "Reader's Digest European Trusted Brands 2013".

«Διαπιστώνουμε καθημερινά την εμπιστοσύνη του κόσμου και αυτό μας...


... χαροποιεί ιδιαίτερα», δήλωσε ο πρόεδρος της ABDA (σ.σ. ο γερμανικος "ΠΦΣ") Φρίντεμαν Σμιντ και συνέχισε: «Η εμπιστοσύνη αυτή είναι μια πρόκληση να γίνουμε ακόμα καλύτεροι, θέλουμε να παραμείνουμε στις κορυφαίες θέσεις των πιο αξιόπιστων επαγγελματιών και να προσφέρουμε υψηλές υπηρεσίες στα 4 εκατομμύρια πολιτών που επισκέπτονται καθημερινά τα φαρμακεία μας».

Στις δώδεκα χώρες που έγινε η έρευνα, τα υψηλότερα ποσοστά εμπιστοσύνης τα είχαν οι Φινλανδοί (93% εμπιστοσύνη προς φαρμακοποιούς), οι Βέλγοι (89%) και οι Ελβετοί (87%) με τους Γερμανούς να τους ακολουθουν με 85%.

Στα χαμηλότερα ποσοστά εμπιστοσύνης ανήκει η Ρωσία, με τους Ρώσους πολίτες να απαντούν «πολύ» έως «πάρα πολύ» εμπιστοστύνη προς φαρμακοποιός κατά 57%.

Αρκετό ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα στοιχεία που εξήχθησαν από μια άλλη έρευνα που έκανε για λογαριασμό της ABDA εταιρεία δημοσκοπήσεων με θέμα τις διανυκτερεύσεις και την υπερωριακή αμοιβή των φαρμακοποιών.

Το 86% των Γερμανών πολιτών θεωρεί «πολύ σημαντικές» τις διανυκτερεύσεις, ενώ μόλις ένα 4% απαντάει «δεν είναι απαραίτητες». Το 63% των ερωτηθέντων απαντάει πως θεωρεί τα 2,5 ευρώ υπερωριακής αμοιβής του φαρμακοποιού «πολύ λίγα». Το 31% το θεωρεί «κανονική αμοιβή» ενώ μόλις το 2% τα θεωρεί «υπερβολική αμοιβή».

Θυμίζουμε ότι για κάθε αγορά εκτός ωραρίου από φαρμακείο της Γερμανίας επιβαρύνεται ο πελάτης στη λιανική με 2,5 ευρώ...

Farmakopoioi