Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Ομάδα μπάσκετ ΦΣΑ: Mε γρανιτένια άμυνα πέρασε στα ημιτελικά


Στο 2ο παιχνίδι κρίθηκε η πρόκριση μεταξύ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών και την ομάδα των ANGELS, με την έμπειρη ομάδα του ΦΣΑ να παίρνει τη νίκη και το εισιτήριο για την τετράδα. Το βασικό στοιχείο που έκρινε την αναμέτρηση ήταν το πάθος των παικτών του Θεοχάρη, οι οποίοι με γρανιτένια άμυνα περιόρισαν τα ατού των αντιπάλων τους και έφτασαν στην τελική επικράτηση, που τους φέρνει αγκαλιά με την COCA COLA για την διεκδίκηση μιας θέσης στον τελικό. Από την άλλη η χρονιά στην ουσία τελείωσε για την ομάδα των ANGELS η οποία στην πρώτη της χρονιά στο πρωτάθλημα στάθηκε με αξιώσεις απέναντι σε έμπειρες ομάδες και σίγουρα η φετινή της εμπειρία θα της φανεί χρήσιμη την επόμενη χρονιά.



Ο Φ.Σ.Α με τον Μπάλλα στη σύνθεση της αυτή τη φορά ξεκίνησε εντυπωσιακά το παιχνίδι και πήρε από την αρχή τα ηνία στο σκορ. Προηγήθηκε με 11-0 και 13-4 στο τέλος του δεκαλέπτου με τον Τσανάκα να πετυχαίνει 9 πόντους! Βασικό κλειδί όμως ήταν η ασφυκτική άμυνα από όλους του παίκτες.
Στο 2ο δεκάλεπτο η είσοδος του Κακομανώλη έδωσε κάποια επιθετική πνοή στην ομάδα των ANGELS. Όμως με τον αρχηγό της εκτός ρυθμού από την καλή άμυνα του Μπάλλα πάνω του δεν είχαν τις απαραίτητες λύσεις στην επίθεση για να μειώσουν τη διαφορά, η οποία έφτασε στη μέγιστη τιμή της στο 24-10, με το ημίχρονο να τελειώνει στο double score, 24-12.
Στα μέσα του 3ου δεκαλέπτου η ομάδα της ANGELS κατάφερε να ρίξει τη διαφορά σε μονοψήφια τιμή, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να γίνει απειλητική. Με το Μανιάτη να πετυχαίνει 2 τρίποντα και συνολικά 10 πόντους στο δεκάλεπτο αυτό κατάφεραν και έκαναν το 32-18 35-27 με τη λήξη του δεκαλέπτου και να μπουν στο 4ο δεκάλεπτο με ελπίδες ανατροπής.
Η εμπειρία όμως των παικτών του ΦΣΑ δεν επέτρεψε να πέσει η διαφορά κάτω από τους 8 πόντους. Με τον Θεοχάρη να αναλαμβάνει την οργάνωση και την εκτέλεση και όλους τους παίκτες να παίζουν ψυχομένη άμυνα δεν έδωσαν το δικαίωμα στους παίκτες των ANGELS να πιστέψουν στην ολική ανατροπή, παίρνοντας μια σπουδαία και δίκαιη νίκη!
Καλύτεροι για τους νικητές οι Τσανάκας και Θεοχάρης με 17 πόντους έκαστος. Προσπάθησε για τους ηττημένους ο Μανιάτης με 12. Γενικά στο παιχνίδι πρώτο λόγο είχαν οι άμυνες, που περιόρισαν τα επιθετικά ατού των δύο αντιπάλων (Μάγλος και Ποντικός με μικρή επιθετική συμμετοχή και πολλές άστοχες προσπάθειες).

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ : 13-4, 24-12, 35-27,49-38.
Φ.Σ.Α (Θεοχάρης) :  Τσανάκας 17, Μάγλος 5 (1), Θεοχάρης 17 (1), Μπάλλας 2,  Τσιναράκης, Ανάσης 4,  Χαϊκάλ 2, Δεϊμέζης 2, Σάμιος.
ANGELS S.T.C (Κακομανώλης) : Γιαννούλης, Κακομανώλης 6 (1), Ταμπάκης, Οικονόμου 7 (1), Κουκούλας ,  Μανιάτης 12 (2), Κεφαλάς, Κουντούρης 2, Ποντικός 9, Σελεπές 2, Νομικός.

Μανωλόπουλος Κώστας  (Παίκτης Φ.Σ.Α.) :
“ 40 λεπτά καθαρού μυαλού που δεν τα είχαμε στο πρώτο αγώνα τα είχαμε σήμερα. Μια καλή διαφορά 10-12 πόντων από το ξεκίνημα που δεν έπεσε ποτέ κάτω από τους 7, θυμίζοντας πάρα πολύ το ματς Κυπέλλου μεταξύ των ίδιων ομάδων. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλη την ομάδα που ξεκίνησε το πρωτάθλημα με 1 νίκη-3 ήττες και αντί να τα παρατήσει έβαλε στόχο την τετράδα και το πέτυχε! Οτιδήποτε παραπάνω για εμάς θα είναι μεγάλη επιτυχία. Συγχαρητήρια και στους Angels γιατί μας δυσκόλεψαν πολύ περισσότερο σε αυτή τη σειρά από ότι περιμέναμε.”