Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Γεν.γραμματέας Εμπορίου: «Είχαμε υπερπληθώρα φαρμακείων, λογικό που κλείνουν, πρέπει να πάμε σε πιο λογικούς αριθμούς!» (video)

Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του γγ. Εμπορίου κ. Κομνηνού σε πρωινή εκπομπή σχετικά με την παραδοχή του ότι στην Ελλάδα υπήρχε υπερπληθώρα καταστημάτων λιανικής εντάσσοντας μάλιστα και τα φαρμακεία, τα οποία μοιρολατρικά τονίζει ότι έκλεισαν.

Μάλιστα ο γενικός γραμματέας τόνισε το παράδειγμα της Δανίας με μόλις 800 φαρμακεία και μικρότερο πληθυσμό. Διαβάστε παρακάτω τι είπε επακριβώς ο κ. Κομνηνός και δείτε το συγκεκριμένο απόσπασμα από το Πρωινό ΑΝΤ1 με τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη:


«Στην Ελλάδα είχαμε υπερπληθώρα καταστημάτων λιανικής. Η οικονομική φούσκα της περασμένης δεκαετίας οδήγησε την αγορά σε χιλιάδες μαγαζάκια που ήταν «μαγαζιά ανάγκης» (?). Αυτά τα μαγαζιά δημιουργούσαν κόστος και προφανώς κλείνουν. Πρέπει να πάμε σε αριθμούς πολύ πιο λογικούς. Είχαμε 7-8000 πρατήρια καυσίμων. Είχαμε 10-11.000 φαρμακεία. Η Δανία με μικρότερο πληθυσμό έχει 800 φαρμακεία».

Αμέσως ο δημοσιογράφος Σκουρής από την Real διέκοψε τον κ. Κομνηνό και τον ρώτησε ευθέως αν στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείσουν, να περιοριστούν οι μικρές επιχειρήσεις για να λάβει την παρακάτω απάντηση:

«Σκοπός είναι να λειτουργούν αποτελεσματικά και να προσφέρουν υπηρεσίες στους καταναλωτές με το καλύτερο δυνατό τρόπο, με το χαμηλότερο κόστος.»

Δείτε το βίντεο:



Farmakopoioi