Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Τι ειπώθηκε στον τηλεοπτικό αέρα του ΣΚΑΪ για το επάγγελμα του φαρμακοποιού, πώς αντέδρασαν οι παρουσιαστές (video)

Μιλώντας για τη μνημονιακή Ελλάδα και το μέλλον των νέων, ο εκπαιδευτικός αναλυτής κ. Στράτος Στρατηγάκης αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα επαγγέλματα που παρόλο που έχουν υψηλές βάσεις εισαγωγής, έχουν δύσκολη επαγγελματική αποκατάσταση και έχουν πάψει να είναι πλέον «ελκυστικά».

Ο κ. Στρατηγάκης είπε χαρακτηριστικά: «Τα επαγγέλματα σήμερα αλλάζουν. Στην Ελλάδα του μνημονίου αναδιατάσσεται η οικονομία της χώρας. Το πιο κλασικό παράδειγμα είναι...


... αυτό με τους δασκάλους. Το 2009 τα παιδιά με 19000 μόρια εισέρχονταν στα ΑΕΙ για να γίνουν δάσκαλοι, διότι τότε είχαν στο μυαλό τους ότι θα διοριστούν αμέσως. Σήμερα, το 2013 δεν έχουν προλάβει ακόμα να πάρουν το πτυχίο τους και αυτό τους το όνειρο έχει χαθεί».

Ως δεύτερο παράδειγμα, ο εκπαιδευτικός αναλυτής ανέφερε το επάγγελμα του φαρμακοποιού. «Πχ. επίσης στους φαρμακοποιούς. Άλλαξε η αναλογία πληθυσμού από 1 φαρμακείο ανά 1500 έγινε 1 ανά 1000, μειώθηκε ο συντελεστής κέρδους, κάποια φάρμακα (σσ. εννοεί βιταμίνες/συμπληρώματα) καθώς και το βρεφικό γάλα θα πωλούνται στα σούπερ μάρκετ, καταλαβαίνετε ότι το επάγγελμα που ήταν κάποτε «ελκυστικό», δεν είναι πια. Δε μπορούμε λοιπόν να προβλέψουμε το μέλλον των επαγγελμάτων».

Κάπου εκεί οι παρουσιαστές της εκπομπής διέκοψαν τον καλεσμένο και πήγαν σε διαφημιστικό διάλειμμα...

Δείτε το βίντεο:




Farmakopoioi