Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Επιστολή ΦΣΑ προς ΕΟΠΥΥ και ΗΔΙΚΑ για τις ταινίες γνησιότητας

Με την παρούσα επιστολή, θέλουμε να σας ενημερώσουμε για ένα πολύ σοβαρό ζήτημαπου έχει προκύψει και για το οποίο δεχόμαστε καθημερινά διαμαρτυρίες από φαρμακοποιούς– μέλη μας.

Κατά την ηλεκτρονική καταχώρηση των συνταγών στο ηλεκτρονικό σύστημα της ΗΔΙΚΑ,αρκετές φορές οι ταινίες γνησιότητας των φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων εμφανίζονται ωςήδη καταχωρημένες. Η ΗΔΙΚΑ σε αυτή την περίπτωση αφαιρεί από τον πραγματικό κάτοχο τηςυπαρκτής ταινίας γνησιότητας το δικαίωμα να καταχωρήσει συνταγή με αυτή την ταινία,γεγονός που θεωρούμε παράλογο.


Σε κάθε περίπτωση και προκειμένου να διαπιστωθεί τι ισχύει, θα πρέπει ο ΕΟΠΥΥ κατάτον έλεγχο των συνταγών, να ελέγχει αυτές τις περιπτώσεις των «διπλών» κουπονιών, να μαςγνωστοποιεί τα αποτελέσματα του ελέγχου και να προχωρεί στις αντίστοιχες κυρώσεις πουάπτονται των αρμοδιοτήτων του.

Ως εκ τούτου, θα πρέπει να επιτρέπεται στους φαρμακοποιούς που έχουν το σωστόκουπόνι στα χέρια τους να εκτελούν την εν λόγω συνταγή χειρόγραφα, μέχρις ότου ναδιενεργηθεί ο απαραίτητος έλεγχος.

Παρακαλούμε όπως επιληφθείτε του θέματος άμεσα και μας ενημερώσετε επ’ αυτού.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.
για το Φ.Σ.Α.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣΗΛΙΑΣ ΓΙΑΝΝΟΓΛΟΥ