Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Κ. Λουράντος: "Πορτοσάλτε εν δράσει"

Καλός συνάδελφος από νησί των πανέμορφων επτανήσων απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας , που.... εντέχνως εστάλλει και στον δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ κο Πορτοσάλτε, στην οποία περιγράφει την σημερινή λειτουργία του φαρμακείου του σε σχέση με το παρελθόν. 

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κος Πορτοσάλτε χθες στην πρωινή του εκπομπή που είχε ως καλεσμένο τον Υπουργό Υγείας
, ο συνάδελφος αναφέρει στην επιστολή του, ότι το φαρμακείο του είναι σε κεντρικό σημείο της πρωτεύουσας του νησιού ανάμεσα σε... ιατρούς με τους οποίους είχε αγαστή συνεργασία και ο τζίρος του έφθανε τα 140.000 ευρώ μηνιαίως!!!


Μετά την εξέλιξη των πραγμάτων ο τζίρος του έπεσε στο... μισό και δεν μπορεί πλέον να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του... πράγμα που τον οδηγεί σε αδιέξοδο !!!

Σας παραθέτω από εδώ και πέρα απομαγνητοφωνημένα τον διάλογο...








- Α. Γεωργιάδης : Για φανταστείτε ότι επί σειρά ετών πληρώναμε περίπου 4 δις ευρώ παραπάνω για τα φάρμακα. Γιατί αποδεικνύεται τώρα ότι μπορούμε και λειτουργούμε το σύστημα με το ένα τρίτο των χρημάτων. Δηλαδή επί τουλάχιστον δέκα χρόνια αν πολλαπλασιάσετε το ποσό, μιλάμε για 40 δις κ. Πρωτοσάλτε. Δηλαδή είναι ένα κολοσιαίο νούμερο. Το γεγονός ότι αρχίζουμε και νοικοκυρεύουμε το κράτος μας, προφανώς κάποιους ξεβολεύει, αντιληπτό, όμως δεν υπήρχε άλλος δρόμος πλήν του να φτιάξουμε το κράτος όπως θα έκανε ο καθένας στο σπίτι του με τα δικά του οικονομικά. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε, σε αυτή την απόλυτη σπατάλη στο να σκορπάμε χρήμα δεξιά και αριστερά χωρίς κανέναν έλεγχο.

- Πορτοσάλτε : Με αυτή την επιστολή κατάλαβα… μου γράψανε και άλλοι τόσοι, μου είπαν, ρε συ.. δεν την έγραψες μόνος σου, ήταν αληθή τα νούμερα, αληθινότατα,… δική σας είναι η επιστολή θα την βρείτε και στο γραφείο σας. Για αυτό ήταν στα κάγκελα ο κ.Λουράντος .... Ακούγοντας τους τζίρους….

- Α.Γεωργιάδης : Εντάξει , δε θέλω να το πάρω ονομαστικά.. Ούτε λέω ότι φταίει ο κ.Λουράντος ή ο κάθε φαρμακοποιός, πάντως αυτή είναι η πραγματικότητα.

- Πορτοσάλτε : Όχι , δε με καταλάβατε. Προσπαθώ να πώ γιατί ήταν στα κάγκελα οι άνθρωποι. Γιατί πλήττονταν. Όταν λες μειώνω δαπάνη φαρμάκου ...

- Γεωργιάδης : Βέβαια.. έχει πάει στο ένα τρίτο

- Πορτοσάλτε : Ρίχνεις εισόδημα …. Αυτό προσπαθώ να πώ. Πρίν φύγουμε από τα φαρμακεία πρέπει να πω δύο παρατηρήσεις ακόμη. ……………………

Τι να πω εγώ τώρα .... Ο Πορτοσάλτε και ο κάθε Πορτοσάλτε, γνωστός πολέμιος των φαρμακοποιών, αυτό ήθελε να καταλάβει... αυτό είπε !!! Είναι ενδεικτικός τζίρος φαρμακείου αυτός; Και όμως αυτόν έβγαλε στον αέρα γιατί αυτό τον βόλευε !!!

Ο καλός συνάδελφος όμως.... Τί ήθελε να πεί ; Οτι τόσο καιρό κέρδιζε... π.χ.30.000 ευρώ με την συνεργασία των ιατρών και τώρα με 15.000 δεν τα βγάζει πέρα; Ασφαλώς όχι.... αλλά αυτό πέρασε !!! Πέρασε ΤΟ ΠΑΡΤΥ που... δήθεν κάναμε τόσα χρόνια , λες και εμείς... συνταγογραφούσαμε λες και εμείς προκαλούσαμε την ζήτηση στα ασφαλιστικά ταμεία !!!

Και μετά φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από τους εαυτούς μας ...

Κ.ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ