Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Ο πρώην πια Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ αποδίδει τα εύσημα για την οργάνωση και τη λειτουργία του συστήματος ICD-10

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Είναι γνωστό σε όλους ότι κάτω από τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες το Σύστημα Υγείας έχει αλλάξει ριζικά και η ίδρυση του ΕΟΠΥΥ ήταν ίσως η μεγαλύτερη καινοτόμος αλλαγή τα τελευταία χρόνια. Χαρακτηριστικό όλων των ανεπτυγμένων συστημάτων υγείας είναι η ηλεκτρονική συνταγογράφηση και ιδιαίτερα η συνταγογράφηση με βάση τη Διεθνή Στατιστική Ταξινόμηση Νόσων και Συναφών Προβλημάτων Υγείας (ICD-10).Tο εγχείρημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησηςμε βάση την ταξινόμηση ΙCD-10 στο Ελληνικό Σύστημα Υγείας καθιερώθηκε για όλες τις ιατρικές ειδικότητες σε περιορισμένο χρονικό διάστημα. Προβλήματα υπήρξαν και υπάρχουν τα οποία με τη συνεργασία όλων έχουν επιλυθεί και επιλύονται.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους γιατρούς, τους εκπροσώπους των Ιατρικών Συλλόγων όλης της χώρας και ιδιαίτερα τον ΠΙΣ και τον ΙΣΑ καθώς και την ομάδα υποστήριξης του ΕΟΠΥΥ για την προσπάθεια που κατέβαλαν και καταβάλλουν.



Πιστεύω ότι σήμερα το Σύστημα Υγείας έχει αλλάξει, όμως ο ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να συνεχίσει τον καθημερινό αγώνα προκειμένου να προσφέρει ποιοτικές και αποτελεσματικές υπηρεσίες σε όλους τους ασφαλισμένους, δίνοντας υπεραξία σε κάθε ευρώ που δαπανάται από τους λιγοστούς οικονομικούς πόρους που διατίθενται για την υγεία.
Ο ΕΟΠΥΥ έγινε για να μείνει και θα μείνει γιατί είναι η Υγεία όλων μας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΟΠΥΥ
Λ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ