Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

K.Λουράντος: Ενημέρωση για το ωράριο

Η υλοποίηση της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης του Φ.Σ.Α. προϋπέθετε, όπως φάνηκε εκ των πραγμάτων, την ... ερμηνεία της !!!

Αυτό ελέχθη στο Δ.Σ. της περασμένης Πέμπτης και έγινε προσπάθεια ποικίλης ερμηνείας κατά το πως βόλευε τον καθένα!!!

Κι όμως η απόφαση της Γ.Σ. ήταν ΜΙΑ και συγκεκριμένη: Η ψηφοφορία με κάλπη στον Σύλλογο μεταξύ των ΔΥΟ προτάσεων που κατατέθηκαν στην συνέλευση και που δεν ψηφίστηκαν στο τέλος της, για να δοθεί η δυνατότητα να τοποθετηθούν δια της ψήφου τους ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι.


Οι δύο προτάσεις , με τα γνωστά θετικά και αρνητικά τους σημεία, όπως αναλύθηκαν στην γενική συνέλευση ήταν οι εξής:





Α) Να παραμείνει το ωράριο των διανυκτερεύσεων όπως είναι χωρίς καμία μεταβολή και

Β) Να ορισθεί ένα ΕΠΙΠΛΕΟΝ ωράριο εφημεριών κατά την διάρκεια ΜΟΝΟ του πρωινού του Σαββάτου, σε ώρες που θα προταθούν στο Διοικητικό συμβούλιο. Μάλιστα η αρχή της εφαρμογής αυτού του ωραρίου θα οριζόταν ανάλογα με τις προτάσεις που θα κατατίθεντο στο Δ.Σ.

Στην Γενική Συνέλευση δεν κατατέθηκαν άλλες προτάσεις ούτε έγινε μνεία για άλλες ημέρες εφαρμογής επιπλέον ωραρίου διημερεύσεων, ούτε και για αλλαγή του υφιστάμενου ωραρίου διημερεύσεων από 8 το πρωί έως 11 το βράδυ.

Κι όμως στο Δ.Σ. τέθηκαν ως προτάσεις προς ψήφιση, η ... αλλαγή ωραρίου διημερεύσεων από 8 το πρωί έως 5 το απόγευμα και διανυκτερεύσεων από 5 το απόγευμα έως 8 το πρωί της επομένης!
Ετέθη επίσης νέα πρόταση για νέο ωράριο εφημεριών κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη που και αυτό ήταν εκτός των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης, αφού η Γενική Συνέλευση ασχολήθηκε μόνο με το Σάββατο και μάλιστα πιλοτικά μέχρι το τέλος του έτους.

Ετέθησαν λοιπόν στο Δ.Σ. τα εξής ερωτήματα που παρέμειναν αναπάντητα:

• Πως θα έμπαιναν σε ψηφοφορία τρείς, τέσσερις ή πέντε προτάσεις; Θα ξαναγινόταν μετά νέα ψηφοφορία μεταξύ των δύο πρώτων κατά τα πρότυπα final four της μπασκετικής ή ποδοσφαιρικής ... κοινότητας;

• Αν γινόταν τελικά η ψηφοφορία την ημέρα της Γενικής Συνέλευσης ποιές και πόσες προτάσεις θα ψηφίζονταν; Προφανώς μόνο αυτές που είχαν κατατεθεί και είχαν προκύψει από τις τοποθετήσεις ...Καμία άλλη εκ των υστέρων πρόταση δεν θα ετίθετο προς ψήφιση.

• Πότε η Γενική Συνέλευση αποφάσισε αλλαγή ωραρίου διημερεύσεων και δεν το πήραμε είδηση;

Είναι προφανής ο λόγος που τον τελευταίο καιρό παρατηρείται από τους ίδιους γνωστούς συναδέλφους προσπάθεια δημιουργίας τεχνιτής έντασης ακόμα και στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. του ΦΣΑ . Για κάποιους ο προεκλογικός αγώνας έχει ήδη ξεκινήσει και το μόνο τους ενδιαφέρον είναι η συνέχιση της συνδικαλιστικής τους ύπαρξης, αδιαφορώντας αν τα προβλήματα του κλάδου δεν αφήνουν περιθώρια για τέτοιες πολυτέλειες..... Είναι οι ίδιοι που προσπάθησαν να ματαιώσουν την δημιουργία του Σωματείου μας προτιμώντας το «κούρεμα» του αποταμιευτικού μας από την Κυβέρνηση όπως έπαθε ο Π.Φ.Σ. και το ΤΣΑΥ ... Είναι οι ίδιοι που εμμέσως ή αμέσως έκαναν ό,τι μπορούσαν για να τορπιλίσουν τις κινητοποιήσεις μας.

Δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα. Οι Δήμοι (ο ένας μετά τον άλλον) τροποποιούν ωράρια ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ) φαρμακείων με αιτήσεις μελών μας που βλέπουν ότι το τωρινό Δ.Σ. δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών ... και εμείς επιμένουμε να μένουμε απαθής περιμένοντας τι; Να ... πειστεί ο Υπουργός να ... αλλάξει τον νόμο της τρόικα για το διευρυμένο ωράριο, όταν το ΣτΕ ... απέρριψε την προσφυγή μας εναντίον του νόμου Λοβέρδου και όταν ο πρώην Υπουργός Υγείας κος Λυκουρέτζος ούτε καν διάβασε την τεκμηριωμένη μελέτη του καθηγητού κου Παπακωνσταντίνου για το ωράριο που του καταθέσαμε!!!

Ας ... περιμένουμε λοιπόν τις εξελίξεις μένοντας αδρανείς ... εν ονόματι της ... «ποιότητας ζωής» παραβλέποντας ότι ... «ζωή» μετά το κλείσιμο του φαρμακείου μας ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ , πολύ δε περισσότερο ... ποιότητα ζωής!!!
Διαφωνώ πλήρως με αυτή την τακτική αδράνειας και επίλυσης «εφ’ εαυτού» του μεγάλου προβλήματος του ωραρίου που παραπέμπει ουσιαστικά στους Δήμους και που πλήττει καίρια την συλλογικότητα και την αξιοπρέπειά μας. Η μη υπολοίηση της απόφασης της γενικής συνέλευσης δεν αφορά μόνο την γενική μας συνέλευση αλλά κυρίως τον σύλλογό μας. Η νέα διαφοροποιημένη κατάσταση που δημιουργείται από τους Δήμους είναι ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ αφού η παρέμβαση γίνεται στο ωράριο ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ των φαρμακείων όπως προβλέπει πλέον και η νομοθεσία, εν αντιθέσει με την αρμοδιότητα του συλλόγου που παραμένει στις εφημερίες...

Παρά ταύτα, τιμώντας την προ τριετίας περίπου ψήφο των συναδέλφων μου επιμένω να είμαι χρήσιμος και όχι αρεστός ... πιστεύοντας ότι σήμερα το να προσπαθείς να είσαι ... ΑΡΕΣΤΟΣ και όχι ΧΡΗΣΙΜΟΣ είναι όχι μόνο επικίνδυνο για τον κλάδο αλλά εντελώς ηλίθιο και παρωχημένο ... Δεν χρειαζόμαστε ήρωες αναλώσιμους, αλλά στρατηγική και ... προοπτική!
Κ. ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ