Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Πώς θα ρυθμίσετε τα χρέη στα Ταμεία

Οδηγίες για τη ρύθμιση των χρεών πρός το δημόσιο και ειδικά των  ασφαλιστικών εισφορών - είτε μέσω της «νέας αρχής» ή της «πάγιας ρύθμισης» δίνει με έγκυκλιό του πρός τις δημόσιες υπηρεσίες και τα ασφαλιστικά ταμεία το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Στην εγκύκλιο του γενικού γραμματέα κοινωνικών ασφαλίσεων κ. Παναγιώτη Κοκκόρη, διευκρινίζεται ότι η ρύθμιση ισχύει για όλα τα ταμεία πλην ΝΑΤ αναφέρονται τα εξής:


Ρύθμιση οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών «ΝΕΑ ΑΡΧΗ» (Ν.4152/2013).

ΓΕΝΙΚΑ
Με τις διατάξεις του Ν.4152/2013 παρέχεται η δυνατότητα ρύθμισης των οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών προς όλους τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, πλην NAT.

α) Με την «ΠΑΓΙΑ» ρύθμιση της παρ. ΙΑ1 του Νόμου, παρέχεται η δυνατότητα ρύθμισης σε δώδεκα (12) ισόποσες δόσεις των καθυστερούμενων, μέχρι την ημερομηνία υποβολής της αίτησης, οφειλών.
Σχετικά με τους όρους και την εφαρμογή της Πάγιας Ρύθμισης, θα ενημερωθείτε με νεώτερη εγκύκλιο μας.

β) Με τη ρύθμιση «ΝΕΑ ΑΡΧΗ» της παρ. ΙΑ2 του ιδίου Νόμου, παρέχεται η δυνατότητα ρύθμισης των μέχρι και 31-12-2012 οφειλόμενων καθυστερούμενων ασφαλιστικών εισφορών των ασφαλισμένων, οι οποίοι:
δεν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση τμηματικής καταβολής των οφειλών τους ή υπήχθησαν αλλά έχουν εκπέσει του δικαιώματος συνέχισης προηγούμενων ρυθμίσεων.

Μετάβαση από τη ρύθμιση της «Νέας Αρχής» (παρ. ΙΑ.2) στην «Πάγια» ρύθμιση (παρ. ΙΑ.1) του Ν.4152/2013, δεν επιτρέπεται.

Δείτε το υπόλοιπο άρθρο εδώ