Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Κ.Λουράντος: Σχετικά με τις πληρωμές ΕΟΠΥΥ Μαΐου

Παρεδόθη χθες στον ΦΣΑ αργά το απόγευμα η δισκέτα με τις πληρωμές των μελών μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι πληρωμές θα γίνουν ακαριαία διότι για να γίνει αυτό χρειάζονται και ... χρήματα τα οποία μέχρι τώρα δεν έχουν πιστωθεί από τον ΕΟΠΥΥ  στον ειδικό λογαριασμό του Συλλόγου.
Οι πληρωμές αφορούν ΜΟΝΟ φάρμακα και όχι αναλώσιμα Σακχαρώδη Διαβήτη, σε ποσοστό 49% αφαιρουμένων ΟΛΟΚΛΗΡΩΝ των κρατήσεων που είναι οι εξής:

·         ΤΣΑΥ Μαΐου 2013
·         Rebate Απριλίου 2013
·         Επεξεργασία συνταγών Μαΐου 2013



Όπως διαπιστώνετε, οι κρατήσεις γίνονται στο 100% αλλά οι πληρωμές στο 49% και μόνο για τα φάρμακα. Όπως μας ενημέρωσαν από τον ΕΟΠΥΥ,  τα αναλώσιμα θα πληρωθούν μαζί με το υπόλοιπο ποσό των φαρμάκων  του Μαΐου.

Κατά τα άλλα θα πρέπει να πληρώσουμε μέχρι 30 Αυγούστου (ούτε καν 31 Αυγούστου διότι είναι Σάββατο !!!) και τα δύο Φ.Α.Π. είτε εξ ολοκλήρου, είτε με δόσεις διότι οι φορολογικές ενημερότητες θα γίνουν ... όνειρα θερινής νυκτός...! Και μην ξεχνιέστε ... έρχονται κι’ άλλα.. όπως φόροι επιτηδεύματος κ.λ.π.

Επίσης...

·         ο ΕΟΠΥΥ πληρώνει ακόμα όποτε ... θέλει παρά τις εξαγγελίες «ορισμένων» ότι από τον Αύγουστο θα πάμε στις 60 ημέρες,

·          εξακολουθούμε αδιαμαρτύρητα να πληρώνουμε τους μισθούς των .... ελεγκτών των συνταγών μας, παρά τις διαβεβαιώσεις των ίδιων «ορισμένων» ότι θα πάρουμε πίσω και αυτά που τους δώσαμε μέχρι σήμερα (θυμάστε φαντάζομαι τι μας έλεγαν αυτοί που παράνομα υπέγραψαν την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ ώστε να κερδίσουν χρόνο μέχρις ότου νομοθετηθεί το «χαράτσι»),

·         κανένας συμψηφισμός δεν προωθείται, αλλά αντιθέτως δεν μπορεί να βρεθεί ακόμα τρόπος να πάρουμε ΟΥΤΕ τα χρωστούμενα για τα οποία έχουμε πληρώσει φόρους,

·         τα αναλώσιμα Σ.Δ. για πρώτη φορά δεν συμπεριελήφθησαν στις πληρωμές ώστε να μην μειωθεί το ποσοστό του ... σφηνακίου ... (αν είχαν συμπεριληφθεί το ποσοστό πληρωμής θα ήταν κάτω του 40%)

Αλλά τι λέω; Ξέχασα ότι εδώ ισχύει το ... « σκάσε και ... κολύμπα»...


Κ.ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ