Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Σύγχυση στη συγκεντρωτική ΕΟΠΥΥ - Διαβάστε γιατί και πώς θα αντιμετωπιστεί

Έχει προκληθεί σύγχυση στη συγκεντρωτική κατάσταση Ιουλίου ΕΟΠΥΥ λόγω του ότι ο μήνας αυτός είχε παραπάνω εργάσιμες από το φυσιολογικό. Έτσι λοιπόν στον ΕΟΠΥΥ δεν υπήρχε πρόβλεψη για 27 μέρες και πάνω στις καταστάσειςς.

Σε ενημέρωση που είχαμε από την εταιρεία Europharmacy και μετά από δική τους επικοινωνία με την ΚΜΕΣ, αναφέρθηκε πως το θέμα αυτό θα ξεπεραστεί με αναβάθμιση στα προγράμματα έτσι ώστε να μη δημιουργηθεί κενό στην κατάσταση.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία αναφέρει:


«Η εκτύπωση της κατάστασης του ΕΟΠΥΥ στο πρόγραμμα Euromedica είχε γίνει μετά από υπόδειξη της ΚΜΕΣ, ώστε να συμφωνεί με το χειρόγραφο βιβλίο καταχώρησης των συνταγών, όπου εκεί υπήρχε η δυνατότητα για καταχώρηση 27 ημερών. Απευθυνθήκαμε, προ ημερών, και πάλι στην ΚΜΕΣ, όσον αφορά το θέμα αυτό και μας επιβεβαίωσαν ότι, εάν προσθέσουμε στο πρόγραμμα τη δυνατότητα εισαγωγής περισσοτέρων ημερομηνιών, δε θα δημιουργηθεί κανένα απολύτως πρόβλημα στον έλεγχο των συνταγών. Γι' αυτό το λόγο ετοιμάσαμε νέα έκδοση προγράμματος που θα περιέχει αυτή την αλλαγή και θα τη λάβετε μέσα στις επόμενες ημέρες.»