Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΦΕΕ ΣΤΗΝ GRECIA SALENTINA

Η Φαρμακευτικη Εταιρεια Ελλαδος οργανωσε τον Ιουνιο εκδηλωση – οδοιπορικο στης ελληνοφωνες περιοχες της Νοτιας Ιταλιας, στα πλαισια της οποιας διεξηγαγε ημεριδα στο Castello de' Monti.
Μεσω της ημεριδας οι ομιλητες καθηγητρια Isabella Bernardini D' Arnesano ο εθνομουσικολογος Pier Paolo De Giorgi και η Cristina G. Floka παρουσιασαν, κατεδειξαν και ανεπτυξαν το ευρος και το βαθος της επιρροης του ελληνισμου σε ολες τις εκφανσεις του πολιτισμου της περιοχης, απο τη μουσικη ως τη λογοτεχνια και τη γλωσσα, το περιφημο τοπικο ιδιωμα “Γκρικο” το οποιο κινδυνευει με εξαφανιση.
Αισθηση στο ακροατηριο προκαλεσε επισης η εισηγηση του συναδελφου Θ. Μεσσηνη, ο οποιος αναφερθηκε στον κινδυνο που διατρεχει η πολιτιστικη κληρονομια σε καιρους πνευματικης ενδειας, αλλα και η αυθορμητη απαγγελεια ποιησης απο τον ηθοποιο Σταυρο Ζαλμα.




Η Φαρμακευτικη Εταιρεια Ελλαδος, πιστη στους στοχους του καταστατικου της, επιχειρησε με αυτη την εκδηλωση να υποστηρηξει, να αναγνωρισει και να αναδειξει τον πολιτισμο της Grecia Salentina, καθως και τις προσπαθειες διαφυλαξης του απο τους εκφραστες του.
Η ενθουσιωδης ανταποκριση που ετυχε αυτη μας η πρωτοβουλια τοσο απο τους Ελληνες συμμετεχοντες οσο και απο τους οικοδεσποτες αδελφους μας, μας οδηγει να θεωρησουμε οτι επιτυχαμε σε αυτον τον στοχο.

Ο πρόεδρος                                           Ο γραμματέας

Ν.Βλασσόπουλος                                   Β. Θεοφάνης

Δειτε αποσπασματα απο την εκδηλωση στα παρακατω βιντεο :
http://www.youtube.com/watch?v=W4d26SzVZ2w&feature=player_embedded
http://youtu.be/IZSpyTli_OM
http://youtu.be/uKvjRqmpGeM
http://youtu.be/ojFEp21dtOY
http://youtu.be/2IHEbUCGWFA
http://youtu.be/fpd55IMt-PA
http://youtu.be/wlylG9blmaA
http://youtu.be/QZk9kRdfNms