Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΦΣ: ΕΠΙΣΠΕΥΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

Ένα τεράστιο θέμα έχει προκύψει με τις πολύ μεγάλες καθυστερήσεις πληρωμών των συναδέλφων μας οι οποίοι έχουν θέμα παρακρατήσεων των λογαριασμών τους στον ΕΟΠΥΥ από την Εφορία ή από άλλες εκχωρήσεις.

Οι συνάδελφοι αυτοί με προφανές οικονομικό πρόβλημα υφίστανται και επιπλέον καθυστέρηση από τους υπόλοιπους αφού λόγω του τέρατος της γραφειοκρατίας είτε τους διπλοκρατούν λεφτά στις εφορίες αδυνατώντας να συνεργαστούν με τις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ είτε αργούν χαρακτηριστικά να εκκαθαρίσουν τους λογαριασμούς! Μόλις πριν μερικές ημέρες εκκαθάρισαν τον Απρίλιο κι ενώ άλλαξε η διαδικασία αυτών των υποθέσεων και δόθηκαν οδηγίες από τον Ιούνιο οπότε υποτίθεται θα έμπαιναν όλα σε μια σειρά! Πολλά παράπονα μας απευθύνουν συνάδελφοι μεσα από το γκρουπ μας Farmakopoioi στο Facebook για αυτήν την κατάσταση κι ευχόμαστε με τη νέα παρέμβαση του ΠΦΣ να λυθεί το ζήτημα

Ο ΠΦΣ απέστειλε σήμερα έγγραφο προς τον ΕΟΠΥΥ ζητώντας να επιταχυνθεί η διαδικασία:




Αθήνα, 3/8/2013
Αριθμ. Πρωτ. 1922


Θέμα: Τροποποίηση διαδικασίας παρακρατήσεων σε λογαριασμούς φαρμακείων

Με τα  υπ΄αριθμ. 23578/11-7-2013, 21960/26-6-2013 και 31574/ 11/7/2012 έγγραφά σας δίνονται οδηγίες στις περιφερειακές Δ/νσεις του Οργανισμού όσον αφορά στην τροποποίηση της διαδικασίας των παρακρατήσεων, των λογαριασμών των φαρμακείων, από τον ΕΟΠΥΥ με έναρξη εφαρμογής της τροποποιημένης  διαδικασίας τον Ιούλιο του 2013,  για τις συνταγές του μηνός Ιουνίου 2013.

Παρακαλούμε να πραγματοποιηθούν εγκαίρως όλες οι προαπαιτούμενες  διαδικασίες ώστε, όταν εξοφληθούν οι συνταγές του μηνός Ιουνίου να μην υπάρξουν καθυστερήσεις για τα φαρμακεία που έχουν εκχωρήσεις ή κατασχέσεις.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ           ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ