Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Σκέψεις και προτάσεις Συμμαχίας Φαρμακοποιών Ευβοίας για την αναβάθμιση του Συλλόγου μας

Ζητάμε ένα τοπικό φαρμακευτικό σύλλογο με κύρος που μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών και στις  προσδοκίες των μελών του, που να μπορεί να υποστηρίξει τα μελή του πραγματικά και να περιφρουρήσει τα συμφέροντα τους:

1.     Εναρμόνιση και στενή συνεργασία με τους άλλους συλλόγους και με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο. Επαγρύπνηση για τις επερχόμενες αλλαγές, παραγωγή προτάσεων, συμμετοχή στις εξελίξεις  και ανάληψη πρωτοβουλιών  (το πιο νευραλγικό κομμάτι είναι αυτό και θα αναλυθεί διεξοδικά στις προτάσεις μας σε πανελλήνιο επίπεδο). Δεν μπορούμε να παραμείνουμε θεατές.

2.     Λειτουργία  του διανεμητικού λογαριασμού με το μικρότερο δυνατό κόστος. Αυτό άλλωστε...



......... αποτελούσε τροχοπέδη για τη λειτουργία του. Τα οφέλη που θα προκύψουν είναι σημαντικά αλλά όχι αυτονόητα για όλους μας και το νέο συμβούλιο του διανεμητικού θα μπορούσε να τα επικοινωνήσει στους συναδέλφους  που είναι ακόμα σκεπτικοί. Στο συμβούλιο του διανεμητικού θα μπορούσε να ανατεθεί και η μέριμνα για την προώθηση των πληρωμών μας από τα ασφαλιστικά ταμεία και η έγκαιρη διεκπεραίωση των συναλλαγών των φαρμακοποιών με ασφαλιστικά ταμεία (εισφορές, ενημερότητες, εργατικά, συνταξιοδότηση κλπ.)

3.     Αναβάθμιση του site του συλλόγου, ώστε να μπορούμε να ενημερωνόμαστε άμεσα τόσο για τις νέες ρυθμίσεις-εγκυκλιους και το ευρύτερο περιβάλλον εργασίας μας, όσο και για τις πληρωμές μας. Σ’ αυτό το πλαίσιο θα μπορούσαμε ίσως να αντλήσουμε και πόρους από εταιρείες που ενδιαφέρονται να προβληθούν και να επικοινωνήσουν τις προσφορές τους στα μέλη μας. Το νέο site θα περιέχει και συγκεντρωτικούς κι εύχρηστους πινάκες – οδηγούς – καθημερινά εργαλεία του φαρμακοποιού.  Χρήσιμη θα ήταν και η λειτουργία ενός «ανταλλακτηρίου» προϊόντων των φαρμακείων για ελλείψεις και ξεστοκάρισμα.

 Λαμβάνοντας υπόψη τη γεωγραφική διασπορά των φαρμακείων του συλλόγου μας,     θα θέλαμε το site πέρα από τον ενημερωτικό του ρόλο  να στηρίζει ενεργά τη λειτουργία του συλλόγου με τη δυνατότητα ηλεκτρονικών ψηφοφοριών όπου κρίνεται αναγκαίο. Ιδανικό επίσης θα ήταν οι διαχειριστές  η/και το προσωπικό του διανεμητικού λογαριασμού να προσφέρουν απαντήσεις σε καθημερινά ερωτήματα και οδηγίες-λυσεις σε προβλήματα ηλεκτρονικών εφαρμογών (e-syntagografisi, e-dapy, tsay κλπ).

4.     Οργάνωση ημερίδων και επιμορφωτικών σεμιναρίων σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών και με σπόνσορες φαρμακευτικές εταιρείες (διαχείριση φαρμακείου και πελατών, marketing, management, πρώτες βοήθειες, τραύμα, διαβήτης, υπέρταση, υπερλιπιδαιμια κ.λπ.)

5.     Συνεργασία με τη Μητρόπολη Χαλκίδος, Δήμους, συλλόγους, άλλους υγειονομικούς, εκπαιδευτικούς και εθελοντές για κοινωνική προσφορά. Είναι σημαντικό να προσφέρουμε όπως μπορούμε στους συνανθρώπους μας, ανακτώντας έτσι πέραν όλων των άλλων το χαμένο κοινωνικό μας προφίλ. Είναι σημαντικό να ενημερώνουμε την κοινωνία και να συμμετέχουμε ενεργά με επιμορφωτικές ομιλίες και άλλες κοινές ενέργειες-προβολες  σε εκστρατείες πρόληψης και αγωγής υγείας (πχ μεσογειακή διατροφή και συμπληρώματα διατροφής –υπέρταση και καρδιαγγειακή υγεία, φροντίδα τρίτης ηλικίας και Alzheimer, ΣΜΑ-ΑIDS-αντισύλληψη, μητρικός θηλασμός, εγκυμοσύνη, ενάντια σε κάπνισμα-ναρκωτικά-αλκοολισμό) ενισχύοντας το επιστημονικό μας προφίλ και αποδυναμώνοντας παράλληλα εν δυνάμει ανταγωνιστικά κανάλια διανομής (καταδεικνύεται πως εμείς δεν ενδιαφερόμαστε μόνο για το κέρδος – ο φαρμακοποιός  αρωγός της δημόσιας υγείας).

6.      Ενθάρρυνση της συμμετοχής όλων των συναδέλφων, πνεύμα ενίσχυσης των συνεργασιών και αγαθών σχέσεων των μελών, επίβλεψη τήρησης νομοθεσίας, νουθεσία  και εξομάλυνση τυχόν τριβών. Απαλοιφή ‘’αποκλεισμών’’ και ομαδικό πνεύμα. Προαγωγή της ενεργής συμμετοχής όλων – νέων και παλιότερων, πόλεων και χωριών – ακόμη και με τη δημιουργία  τομέων που θα συνεργάζονται άμεσα με το δ.σ.. Ενότητα και σύμπνοια, καταπολέμηση ατομικών δρόμων και στρατηγικών.

7.     Αρωγή σε όλους τους συναδέλφους μα περισσότερο στους πιο αδύνατους! Θέλουμε ο σύλλογος μας να προχωρήσει χωρίς άλλες απώλειες! ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ! Δυνατότητα συνδρομής σε συναδέλφους – θύματα παράνομων και καταχρηστικών συμπεριφορών εταιριών.

Συμμετέχοντας σε ένα δυνατό σύλλογο που ωφελεί, συνδράμει και προστατεύει τα μέλη του, σε ένα σύλλογο που προσφέρει λύσεις και έχει στρατηγική και όραμα την ευημερία των μελών του, θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε  απερίσπαστοι τον καθημερινό μας αγώνα και να σταθούμε δίπλα στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται από την απόλυτη ύφεση! 

Θα επιβιώσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και θα ανακτήσουμε τις δυνάμεις μας για να τρέξουμε προς τα όνειρα μας, διακηρύττοντας την ανεξαρτησία μας με βάση τις έξι κορυφαίες ελευθερίες της επιχειρηματικότητας:

-        Ελευθερία να βελτιώνουμε τα οικονομικά μας
-        Ελευθερία να ελέγχουμε τη μοίρα μας
-        Ελευθερία να έχουμε ευέλικτο πρόγραμμα
-        Ελευθερία να απολαμβάνουμε τη δουλειά μας
-        Ελευθερία να διδασκόμαστε από τις αποτυχίες μας
-        Ελευθερία για περισσότερες στιγμές με την οικογένεια μας!