Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Χαράτσια και φαρμακοβιομηχανίες "γονατίζουν" τα φαρμακεία της Αθήνας

Μειώνονται τα φαρμακεία στην Αττική, καθώς οι ιδιοκτήτες τους δεν μπορούν να πληρώσουν πλέον άλλα χαράτσια και ενοίκια.

"Η τρόικα δεν έχει καμία άλλη απαίτηση από τον φαρμακευτικό κλάδο. Οσα διαρρέουν περί νέων απαιτήσεων προκύπτουν από πιέσεις που ασκούν φαρμακοβιομηχανίες στον υπουργό Υγείας και φθάνουν έτσι με έμμεσο τρόπο στα αυτιά μας. Αυτό που δεν ξέρουν είναι ότι αν τελικά καταρρεύσει ο φαρμακευτικός κλάδος θα συμπαρασυρθούν πολλές επιχειρήσεις και από τον χώρο της βιομηχανίας και από τον χώρο του χονδρικού εμπορίου". Αυτά δήλωσε αποκλειστικά στο "R" ο πρόεδρος του ΦΣΑ Κωνσταντίνος Λουράντος τονίζοντας ότι πλέον τα φαρμακεία στην Αττική είναι λιγότερα κατά 300.




Μειώνεται ο αριθμός των φαρμακείων


Και εξηγεί πως από 3.500 που ήταν τα φαρμακεία πέρυσι, σήμερα δεν ξεπερνάμε τα 3.200 και ο αριθμός αυτός μειώνεται σταθερά.
Τάση που κατά τον ίδιο αν δεν αλλάξει ρότα η κυβέρνηση θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο στο μέλλον.

Υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες, υποστηρίζει ο ίδιος, με τα χαράτσια να πέφτουν βροχή το φαρμακείο πρέπει να τα βγάλει πέρα παρά το γεγονός ότι ο τζίρος του έχει μειωθεί κατά 60% μέσα σε μία διετία, ενώ σε κανένα φαρμακείο όπως καταγγέλlει δεν έχει γίνει καμία μείωση του μισθώματος από τον ιδιοκτήτη του ακινήτου.

Πουλάνε τα φαρμακεία τους


Στο πλαίσιο αυτό, αποκαλύπτει το τηλέφωνό του σπάει καθημερινά από συναδέλφους του, οι οποίοι τον ενημερώνουν ότι βρίσκονται σε αναζήτηση αγοραστή προκειμένου να πουλήσουν το φαρμακείο τους. Μέχρι στιγμής έχει ενημερωθεί από 20 συναδέλφους, ότι έχουν δρομολογήσει την αποχώρησή τους από το επάγγελμα.


Πηγή:www.reporter.gr