Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Aνακοίνωση ΕΟΠΥΥ σχετικά με το Forum για τα Οικονομικά της Υγείας

Η 8η συνάντηση της Β’ Περιόδου του «Forum για τα Οικονομικά και τις Πολιτικές Υγείας» που διεξήχθη στις 27, 28 & 29 Σεπτεμβρίου στην Καλαμάτα προκάλεσε την ατυχή αντίδραση του Γραφείου Τύπου του Π.Ι.Σ. που βρίσκεται μακριά από την πραγματικότητα.

Θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι το Forum είναι ένα ελεύθερο βήμα διαλόγου για την Υγεία με πολυετή, διαφανή και δημιουργική παρουσία.



Θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι όλα όσα συζητούνται και παρουσιάζονται στο Forum αναρτώνται στην ιστοσελίδα του στο διαδίκτυο.

Θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι στον εικοσαετή κύκλο εκδηλώσεων του Forum έχουν συμμετάσχει, μετά από πρόσκληση της Οργανωτικής του Ομάδας, Πρόεδροι Πανελληνίων Υγειονομικών Οργανώσεων (του Π.Ι.Σ. συμπεριλαμβανομένου), Υπουργοί Υγείας διαφορετικών Κυβερνήσεων, Πρόεδροι Ασφαλιστικών Ταμείων, Πρόεδροι Ταμείων Υγείας, Καθηγητές Α.Ε.Ι., εκπρόσωποι των Παρόχων Υγείας, Υπεύθυνοι Τομέων Υγείας Κομμάτων, Στελέχη της Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας, Εκπρόσωποι Υγειονομικών Οργανώσεων.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. συμμετέχει για πολλά χρόνια ενεργά στις συναντήσεις του Forum.

Ο Π.Ι.Σ., ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και η Υγεία του Ελληνικού Λαού δεν κινδυνεύουν από το διάλογο και την διακίνηση ιδεών και απόψεων.

Σε κάθε περίπτωση το δικαίωμα του συνέρχεσθαι, η ελευθερία του διαλόγου και η διακίνηση ιδεών αποτελούν, αφ’ ενός δικαιώματα συνταγματικά κατοχυρωμένα, αφετέρου αξίες κοινά αποδεκτές και σεβαστές από όλους.


Γραφείο Τύπου του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ