Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Για ποια ενότητα μιλάς;

Απάντηση σε όσα γράφτηκαν σε φαρμακευτικά blogs αλλά και σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης εις βάρος του προσωπικά αλλά και για τα όσα έχουν διαδραματιστεί στον κλάδο τα τελευταία χρόνια θέλησε να δώσει ο γραμματέας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ιωαννίνων Θεόδωρος Ντούσκας. Διαβάστε παρακάτω την επιστολή του:

Είναι πασιφανές ότι διανύουμε κρίσιμες στιγμές. Πολλά φαρμακεία βρίσκονται στο «κόκκινο» αδυνατώντας να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους , σφραγίζονται επιταγές φαρμακοποιών, πολλοί συνάδελφοι βγαίνουν από τις εφημερίες μη μπορώντας να ανταποκριθούν στο κόστος αγοράς των φαρμάκων για την εξυπηρέτηση του κοινού. Καταστάσεις πρωτόγνωρες μέχρι πριν λίγα χρόνια.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο διεξάγονται οι εκλογές τον επόμενο μήνα στους φαρμακευτικούς Συλλόγους για την ανάδειξη νέων Δ.Σ., Πειθαρχικών Συμβουλίων και αντιπροσώπων στον ΠΦΣ.

Είναι ολοφάνερο ότι κάποιοι διακατέχονται από ακατάσχετο άγχος, με αποτέλεσμα να...


... επιτίθενται,να προσβάλλουν και να λοιδωρούν όσους έχουν αντίθετη απόψη από τους ίδιους. Θύμα μιας τέτοιας προσωπικής, απρόκλητης, αναίτιας, ανοίκειας και αήθους επίθεσης υπήρξε και ο γράφων και μάλιστα είχα υποσχεθεί να απαντήσω εν ευθέτω χρόνω.

Θεωρώ πως το πλήρωμα του χρόνου έφτασε και θα απαντήσω με τον προσφιλή μου τρόπο των ερωτήσεων στα... πρωτοπαλίκαρα της Θεσσαλονίκης.

1. Για ποια ενότητα μιλάτε κύριοι κατηγορώντας άδικα τους συναδέλφους μου των Ιωαννίνων για την κατάρρευση του Συνεταιρισμού; Γνωρίζετε τα γεγονότα; Είμαστε οι πρώτοι που πληγήκαμε από το κλείσιμο της ΠΡΟΣΥΦΙΠΕ πέρα από τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους. Αναζητήστε τους υπεύθυνους εκεί που πρέπει και όχι στον απλό γιαννιώτη φαρμακοποιό.

2. Για ποια ενότητα μιλάτε κύριοι όταν αρνείστε οτι δίχασε τον κλάδο ο ίδιος ο ΠΦΣ με τις οριακές αποφάσεις του για άρση κινητοποιήσεων,με τα αλήστου μνήμης SMS και τις συνελεύσεις χωρίς ψηφοφορία; Μεταφέρατε το πρόβλημα στη βάση με αποτέλεσμα συγκρούσεις και σκηνικά ζούγκλας σε συνελεύσεις Συλλόγων εκείνο τον μαύρο Σεπτέμβρη.

3. Για ποια ενότητα μιλάτε κύριοι όταν κατηγορείτε για ένδεια προτάσεων, βερμπαλισμό όλους εκείνους που μειδιούν μπροστά στις ανεπίκαιρες θέσεις σας για κουπόνια στα γάλατα, ΤΕΠΙΧ κ.α. Όποιος δεν είναι μαζί σας προφανώς είναι εναντίον σας. Προφανώς δεν θεωρείτε κρίσιμα θέματα την απώλεια επαγγελματικής ύλης,την πτώση Π.Κ.,τις εξωσυμβατικές πληρωμές του ΕΟΠΥΥ, το χαράτσι της unisystems, την απουσία οποιασδήποτε κίνησης περί συνενώσεων, την «γαργάρα» εκ μέρους του ΠΦΣ για τη δραστική, τις περικοπές συνταγών χωρίς να μας δίνεται το δικαίωμα να ξέρουμε το λόγο και τόσα άλλα θέματα που απασχολούν τους συναδέλφους αλλά προφανώς όχι εσάς.

4. Για ποια ενότητα μιλάτε κύριοι όταν με κατηγορείτε για ανευθυνότητα, ασχετοσύνη, ψηφοθηρία επειδή τόλμησα να εκφράσω επώνυμα την άποψη ότι το blog που διαχειρίζεστε αποτελεί γραφείο Τύπου του ΠΦΣ; Έρχομαι να συμπληρώσω ότι εσχάτως εξελίσσεται και σε εκλογικό παραμάγαζο συγκεκριμένης παράταξης με ιδιαίτερη επιτυχία.

5. Για ποια ενότητα μιλάτε όταν τρομοκρατείτε συναδέλφους που συμφωνούν μαζί μας με τηλεφωνήματα;

6. Για ποια ενότητα μιλάτε όταν διατηρείτε ηλεκτρονικό φάκελο με τα γραφόμενα του καθενός και τα χρησιμοποιείτε με τρόπο παράνομο και ποινικά κολάσιμο,θυμίζοντας οργουελικές τακτικές;

7. Για ποια ενότητα μιλάτε κύριοι όταν χαρακτηρίζετε υποκινούμενο όποιον έχει αντίθετη άποψη απο εσάς;

8. Για ποια ενότητα μιλάτε κύριοι όταν πετάτε τη λάσπη σας για «… μπαχαλάκηδες, διεκδικητές του πληκτρολογίου, γνωστοί άγνωστοι, θεωρητικοί της διεκδίκησης, υποκινούμενοι ή μη , που ποτέ δεν έθεσαν τον εαυτό τους σε κοινή προσπάθεια παρά μόνον αρκέστηκαν στην υπονόμευση και στην υπόγεια αντιπολίτευση. Άνθρωποι που μετέχουν αλλά δεν συμμετέχουν. Να τονίζουν καθημερινά το άδικο αλλά να μην προσπαθούν ποτέ για το δίκαιο. Τους εξυπηρετεί η πόλωση και τους βολεύει ο διχασμός....»;(πηγή pharmateam)

Δε θα μπώ στη παιχνίδι σας. Δε θα σας χαρακτηρίσω. Δε θα σας κάνω καν την τιμή να σας κατονομάσω.

Άλλωστε όλοι γνωρίζουν ποια είναι τα εξαπτέρυγα,τα φερέφωνα,οι ετερόφωτοι.

Μια συμβουλή μόνο από μένα.

Η λέξη ενότητα δεν πρέπει να υφίσταται στο λεξιλόγιο σας. Παρακαλώ να μην την χρησιμοποιείτε. Την έχετε πληγώσει ανεπανόρθωτα. Διαπράττετε αδίκημα. Όχι ποινικό αυτή τη φορά.

Αδίκημα στη συνείδηση του απλού φαρμακοποιού.

Μην ασελγείτε άλλο στη μνήμη του.

Γιατί ο φαρμακοποιός, ο επιστήμονας, ο λειτουργός, ο οικογενειάρχης που καθημερινά χειμάζεται από τις πολιτικές του Υπουργείου- ΠΦΣ τα τελευταία χρόνια έχει χάσει πολλά, αλλά όχι τη μνήμη του.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΤΡΟΜΑΖΕΙ


Θεόδωρος Ντούσκας
Γραμματέας Φαρμακευτικού Συλλόγου Ιωαννίνων



ΥΓ.Να με συγχωρήσουν οι συνάδελφοι για το επιθετικό του λόγου μου,αλλά όφειλα μια απάντηση στη λάσπη που δέχτηκα. Την επιστρέφω πίσω, άλλωστε αποτελεί ιδανικό καταφύγιο για τα ερπετά...