Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Πολιτικός εκβιασμός... διαρκείας από τον Άδωνι στους φαρμακοποιούς!

Εάν δεν ονομάζεται πολιτικός εκβιασμός εις βάρος των φαρμακοποιών της χώρας αυτό το οποίο ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης προτάσσει κάθε φορά σε διαφορετική συγκυρία και σε διαφορετική απαίτηση πολιτικής από την τρόικα, τότε αναρωτιόμαστε τι εστί πολιτικός εκβιασμός.
Πρόκειται για την απαίτηση των επικεφαλής της αντιπροσωπείας της τρόικας για περαιτέρω μείωση του συμπιεσμένου ήδη ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών.

Ο υπουργός Υγείας είχε προσφάτως ζητήσει από τους φαρμακοποιούς να δεχθούν να...



... επιτραπεί νομοθετικά στα σούπερ μάρκετ να πωλούν ορισμένα μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενα φάρμακα (ΜΥΣΥΦΑ), προκειμένου να μην περιοριστεί περαιτέρω το ποσοστό κέρδους του κλάδου. Οι φαρμακοποιοί, διά του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), δέχθηκαν.

Τώρα, όμως, μόλις προχθές μάλιστα, ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι οι φαρμακοποιοί πρέπει να δεχθούν να εισπράττουν το νέο "χαράτσι" ύψους 1 ευρώ ανά εκτελούμενη συνταγή του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) εις βάρος των ασφαλισμένων του Οργανισμού, προκειμένου να... μην περιοριστεί περαιτέρω το ποσοστό κέρδους του κλάδου...

ygeia360.gr