Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Προστασία από προεκλογικό φαρμακευτικό spam

Σύμφωνα με τη Βικιπαίδεια, "σπαμ (spam) ονομάζεται η μαζική αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων ή άλλων, σε μια προσπάθεια προώθησης προϊόντων ή ιδεών. Λόγω του χαμηλού κόστους αποστολής, η αποστολή γίνεται σε μεγάλο αριθμό αποδεκτών." Το φαινόμενο ανθίζει ιδιαίτερα σε προεκλογικές περιόδους -καλή ώρα σαν και τώρα για τον κλάδο- και έτσι οι συνάδελφοι αντί να έχουν το mail και τα social media για ενημέρωση, γίνονται δέκτες δεκάδων προεκλογικών μηνυμάτων χωρίς να έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους.  Το blog μας σας ενημερώνει πως μπορείτε να προστατευτείτε από όσους έχουν βγει στο διαδίκτυο προς άγρα ψηφοφόρων...





Facebook:
-Για να μη λαμβάνετε ενημερώσεις από ομάδες που δεν θέλετε, επιλέξτε "αποχώρηση από την ομάδα" (αφού είστε μέσα) ή "απενεργοποίηση ειδοποιήσεων"
-Για το timeline σας επιλέξτε "ρυθμίσεις λογαριασμού" ---> "χρονολόγιο και ετικέτες" ---> "θέλετε να αναθεωρείτε τις δημοσιεύσεις κλπ κλπ" ---> ΝΑΙ. Επίσης μπορείτε να επιλέξετε "μπλοκάρισμα" των χρηστών που δεν θέλετε να γράφουν στο wall σας.
-Αν έχετε κάνει like κατά λάθος σε κάποια σελίδα και δεν θέλετε να βλέπετε ενημερώσεις, την ανοίγετε και στις ρυθμίσεις κλικάρετε στο "δεν μου αρέσει"
-Αν σας γεμίζουν το inbox κάντε "διαγραφή ή μπλοκάρισμα φίλου". Αν σας βάζουν με το στανιό σε ομαδικές συζητήσεις, επιλέξτε "αποχώρηση από τη συζήτηση".


Τwitter:
-Για τα μηνύματα επιλέξτε "unfollow" αυτόν που σας τα στέλνει
-Αν κάποιος σας κάνει mention, επιλέξτε "block"






Mail:

-Μόλις δείτε mail από κάποιον που δεν θέλετε, επιλέξτε το και κάντε "mark as spam- αναφορά ως ανεπιθύμητο". Κάποιοι πάροχοι -όπως το yahoo- στις ρυθμίσεις για προχωρημένους σας δίνουν τη δυνατότητα να επιλέξετε έως και 50 διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για μόνιμο μπλοκάρισμα.