Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Ο Άδωνις στον Χατζηνικολάου: Συζήτηση για γενόσημα και φαρμακεία, τι ειπώθηκε για το ποσοστό κέρδους (video)

Στη χθεσινοβραδινή εκπομπή «Στον ενικό» με τον Νίκο Χατζηνικολάου καλεσμένος ήταν ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης. Παρέμβαση και παρόντες στο κοινό της εκπομπής έκαναν δύο άξιοι συνάδελφοί μας, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης και το μέλος του ΔΣ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, κ. Γιάννης Δαγρές.

Ο κ. Θεοδοσιάδης σε ερώτηση του κ. Γεωργιάδη για την τεράστια φαρμακευτική δαπάνη των περασμένων ετών, τόνισε πως δε μπορεί να ευθύνονται οι φαρμακοποιοί για τον τρόπο που δίνονταν οι τιμές στα φάρμακα από το τότε Υπουργείο Εμπορίου, ενώ συμπλήρωσε πως οι φαρμακοποιοί δεν είναι αυτοί που συνταγογραφούν, αλλά αυτοί που εκτελούν τις συνταγές, άρα δεν προκαλούν αύξηση δαπάνης σε καμία περίπτωση.

Ο κ. Δαγρές έθεσε στον Υπουργό Υγείας ένα καίριο ερώτημα, που αφορά το ποσοστό κέρδους των φαρμακείων. Τον ρώτησε λοιπόν κατά πόσο είναι στις σκέψεις του υπουργείου...




... να αποκαταστήσει μια αδικία που έχει τελεστεί από το 2009 και μετά όταν και η φαρμακευτική δαπάνη ενώ μειώθηκε πολύ, τα κέρδη στην αλυσίδα του φαρμάκου δεν μειώθηκαν ισοσκελώς. Τα φαρμακεία και οι αποθήκες σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ το 2012 έχασαν πολύ περισσότερα από ότι οι εταιρείες. Δείτε τι απάντησε ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Δείτε το συγκεκριμένο απόσπασμα από το 19:20 έως το 46:55:



Farmakopoioi