Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Διαγνωστικά Κέντρα: Αναστέλουν την επίσχεση προς τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. μετά από παρέμβαση του Α.Γεωργιάδη

Αναστολή της επίσχεσης παροχής υπηρεσιών προς ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ αρχής γενομένης από σήμερα, Παρασκευή 15 Νοεμβρίου, αποφάσισαν οι εκπρόσωποι των διαγνωστικών κέντρων, έπειτα από συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής τους με τον υπουργό Υγείας και τις σχετικές ανακοινώσεις του περί τροποποίησης του θέματος του rebate/ claw back, καθώς και της άμεσης εξόφλησης των οφειλών του ΕΟΠΥΥ.


Πιο συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους χτες το πρωί, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης αποδέχτηκε και δεσμεύτηκε για την ενίσχυση του κωδικού τους ώστε να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις του συστήματος επιστροφών, ενώ παράλληλα έδωσε διαβεβαιώσεις ότι αναμένει την έγκριση της Τρόικας σε αίτημά του για μεταφορά χρημάτων στον κωδικό τους.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των διαγνωστικών κέντρων, επίσης, ο υπουργός δεσμεύτηκε επίσης για την άμεση θεσμοθέτηση κοινής επιτροπής του Υπουργείου Υγείας, με την συμμετοχή τους, καθώς και την συμμετοχή του ΕΟΠΥΥ, η οποία θα έχει ως στόχο αφενός τον καθορισμό των ειδικότερων όρων ενός δικαιότερου συστήματος τηρήσεως του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ και αφετέρου την διαμόρφωση των όρων της συμβάσεως για το 2014.

"Μας ανέφερε ότι το σύστημα θα επανεξεταστεί συνολικά, επί τω δικαιότερο, παρότι μας ενημέρωσε ότι τα σημειώματα σχετικά με το claw back έχουν ήδη ετοιμαστεί" αναφέρουν μάλιστα σε σχετική επιστολή τους τα ΔΣ του ΠΑΣΙΔΙΚ και του ΠΕΙΦΠΦΥ, επισημαίνοντας ωστόσο πως μπορεί να ψήφισαν υπέρ της αναστολής των κινητοποιήσεων, παραμένουν όμως σε εγρήγορση "μέχρι την υλοποίηση των δεσμεύσεων του κ. Υπουργού και εμμένοντας στην προσφυγή τους στο ΣτΕ".

Μαρίνα Σαουλίδου

www.healthpro.gr