Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Μια ακόμη εκλογική αναμέτρηση για την ανάδειξη των εκπροσώπων του Συλλόγου μας έρχεται. Σε μια συγκυρία καθόλου ευνοϊκή και καθόλα δυσοίωνη, μετά από χρόνια αλλεπάλληλων χτυπημάτων στον κλάδο, μπορεί ίσως να αιτιολογηθεί η παγωμάρα και η έλλειψη ενδιαφέροντος για την έκβασή της. Δεν μπορεί όμως να δικαιολογηθεί. Γιατί ακόμα έχουμε αρκετά να χάσουμε και αρκετά να διεκδικήσουμε για να κερδίσουμε ή να επανακτήσουμε. Η προσπάθεια απαιτείται να είναι διαρκής και έντονη. Η απάθεια και η αδράνεια δεν πρόκειται να μας εξασφαλίσουν τίποτα.




Έτσι λοιπόν επιβάλλεται να συμμετέχετε όλοι στις εκλογές.
Κάθε πρόταση για το παρόν και το μέλλον των φαρμακείων μας πρέπει να εκφραστεί και να καταγραφεί στο αποτέλεσμα τους.
Επιδιώκουμε να κινητοποιήσουμε τη δύναμη που έχει ο καθένας μέσα του. Να παλέψουμε μαζί σας για την μελλοντική προοπτική των φαρμακείων μας. Ίσως ακόμα και για να καθορίσουμε αυτή την προοπτική.

Σε ό,τι αφορά το Διοικητικό Συμβούλιο, οι περισσότεροι υποψήφιοι μας έχουν κατά καιρούς υπηρετήσει το Σύλλογο και το έργο τους μπορεί να αξιολογηθεί.
Δεν θεωρούμε σκόπιμο να καταθέσουμε «προγραμματικές δηλώσεις». Έχουμε άποψη για το τι πρέπει να γίνει και την έχουμε εκφράσει αρκετές φορές δημόσια. Όμως συχνά οι προτεραιότητες διαμορφώνονται από τις εκάστοτε συνθήκες, ακόμα και από τις παρεμβάσεις των μελών του Συλλόγου. Θα έχουμε ανοιχτά αυτιά και κυρίως ανοιχτό μυαλό.
Η διάθεση μας για συνεργασία με τους συναδέλφους των άλλων συνδυασμών ήταν και παραμένει δεδομένη. Όπως δεδομένη και αποδεδειγμένη στην πράξη είναι η ανιδιοτέλεια και η ακεραιότητά μας. Είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε με τη διάθεση, τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα που απαιτείται και να διαθέσουμε την εμπειρία μας στην κοινή προσπάθεια.
Στόχος μας είναι να κινητοποιήσουμε τα μέλη του Φ.Σ.Ι και να τα συσπειρώσουμε γύρω από το Σύλλογο. Θα θέλαμε η συμμετοχή σας στις συλλογικές διαδικασίες να είναι διαρκής και να μην εξαντληθεί στις εκλογές. Ακόμα και η δημιουργική πίεση σας στο Διοικητικό Συμβούλιο είναι καλοδεχούμενη.


Για τον Πανελλήνιο Φ.Σ. τα πράγματα είναι πιο σύνθετα.
Από τα προγράμματα των παρατάξεων γίνεται φανερό ότι τα προβλήματα είναι δεδομένα για όλους και σχεδόν όλοι βλέπουν τη γενικότερη κατεύθυνση στην οποία πρέπει να κινηθούμε στο μέλλον. Αυτό που πρέπει να διερευνήσουμε είναι ποιες είναι οι πραγματικές προτεραιότητες τους και πόσοι από τους υποψηφίους είναι ειλικρινείς στις προθέσεις τους και στις θέσεις που εκφράζουν δημόσια.
Κάθε ψήφος απαιτείται να είναι συνειδητή. Να εκφράζει (όσο αυτό είναι εφικτό) την άποψη του καθενός. Να μην είναι χαλαρή και αβασάνιστη. Μην «τσιμπάτε» σε χαριεντισμούς. Μην παρασύρεστε από κολακείες. Ψάξτε το λοιπόν λίγο παραπάνω και ζητήστε καθαρές απαντήσεις από τους υποψηφίους. Αντιμετωπίστε τα πράγματα με την σοβαρότητα που χρειάζεται. Άλλωστε πρόκειται και για το δικό σας μέλλον κι όχι μόνο των υποψηφίων.
Η άποψή μας είναι ότι η Γενική Συνέλευση του Π.Φ.Σ. πρέπει να ανανεωθεί σε ιδέες, νοοτροπία, πρακτικές και ήθος. Να είναι όσο το δυνατόν πιο αντιπροσωπευτική και ανεξάρτητη. Στο Δ.Σ. που θα προκύψει από αυτή είναι απαραίτητο να μην υπάρξει καμία απόλυτη πλειοψηφία. Να εκφραστούν όλες οι παρατάξεις ουσιαστικά και υπεύθυνα. Να υπάρξει σύνθεση απόψεων και όχι επιβολή της μίας «φωτισμένης» άποψης (όποια κι αν είναι αυτή). Δεν έχει νόημα να αντικατασταθεί μια μονοκρατορία από μια άλλη.
Είναι η αναγκαία συνθήκη για να αποκατασταθεί η τραυματισμένη (ελπίζουμε όχι ανεπανόρθωτα) ενότητα του κλάδου. Όπως αποδείχτηκε η παντοδυναμία γεννά αλαζονεία και η αλαζονεία πόλωση και εντάσεις.
Επίσης δηλώνουμε προκαταβολικά ότι, όσοι υποψήφιοι του συνδυασμού μας εκλεγούν, δεν πρόκειται να ακολουθήσουν προσωπικές πολιτικές και θα μεταφέρουν τις αποφάσεις των οργάνων του Φ.Σ. Ιωαννίνων και θα ψηφίζουν σύμφωνα με αυτές στις Γενικές Συνελεύσεις του Π.Φ.Σ.
Με γνώμονα όλα τα παραπάνω ζητάμε τη στήριξη σας στα ψηφοδέλτια του συνδυασμού μας. Δώστε μας την ευκαιρία να τα κάνουμε πράξη.

«ΕΝΩΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ  ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ»
Υποψήφιοι
Διοικητικό Συμβούλιο
Πειθαρχικό Συμβούλιο
Π.Φ.Σ.
Γούλας Θανάσης
Τακτικοί
Τακτικοί
Δουβανάς Παύλος
Δουβανάς Παύλος
Δουβανάς Παύλος
Κικοπούλου Σίσσυ
Ζιάγκας Γιάννης
Μαρέτης Ανδρέας
Μαρέτης Ανδρέας
Αναπληρωματικοί
Αναπληρωματικοί
Σταυρόπουλος Σταύρος
Κικοπούλου Σίσσυ
Κικοπούλου Σίσσυ

Σταυρόπουλος Σταύρος
Σταυρόπουλος Σταύρος