Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Απάντηση Λουράντου στον Βαλτά για τα ληξιπρόθεσμα-Το έγγραφο με την αγωγή του ΦΣΑ για τόκους υπερημερίας

Αθήνα 15-11-2013




     Κύριε Βαλτά,

     Δεν με εκπλήσσει το ύφος της επιστολής σας, αλλά η αμεσότητα που επιδείξατε στο να απαντήσετε προσωπικά σε εμένα, σε ένα έγγραφο που απεστάλη υπηρεσιακά από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής προς τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ και στο οποίο δεν γινόταν ονομαστική αναφορά ούτε στον Σύλλογό σας ούτε σε εσάς προσωπικά.
     Η άμεση απάντησή σας αποδεικνύει τους «στενούς» δεσμούς σας με τον...



... ΕΟΠΥΥ και την ευχέρεια σας να δράτε για προσωπικό σας και μόνο όφελος, παραμονές εκλογών του συλλόγου σας, όταν όλοι οι υπόλοιποι σύλλογοι στην Ελλάδα είναι απλήρωτοι.

     Εσείς  με την απάντησή σας, «διαλευκάνατε το μυστήριο» ότι η κατ’ εξαίρεση πληρωμή αφορά τον  Φ.Σ.Λέσβου.
     Έκπληξη επίσης μου προκαλεί το ότι σπεύσατε να απαντήσετε προσωπικά στα ερωτήματα του Συλλόγου μου προς τον ΕΟΠΥΥ, όταν την ανοιχτή επιστολή του Γενικού Γραμματέα του Π.Φ.Σ. προς τον Υπουργό Υγείας με ειδική ονομαστική αναφορά στον σύλλογό σας την αφήσατε ασχολίαστη (αναφέρει επ’ ακριβώς : «Νομίζετε ότι επειδή η ΔΕΗ πληρώνει τη Μυτιλήνη [70.000], όλα είναι εντάξει.»)!

     Πουθενά στην επιστολή σας δεν φροντίζετε να μας ενημερώσετε για τις υποσχέσεις του Π.Φ.Σ. που δόθηκαν από πέρυσι για την δήθεν τακτοποίηση όλων των ληξιπροθέσμων αλλά που τελικά, τα μόνο ληξιπρόθεσμα που πληρώθηκαν ήταν ... στον δικό σας σύλλογο και μόνο για την ΔΕΗ.

     Όσον αφορά την πληρωμή του συλλόγου σας που την δικαιολογείτε ως δήθεν πιλοτικό πρόγραμμα πάνω στο οποίο θα στηριχθούν οι ….. επόμενες πληρωμές, θα ήθελα ειλικρινά να μάθουμε τα κριτήρια με τα οποία επιλέχθηκε ο Σύλλογός σας. Επιπλέον δε, να σας επισημάνω ότι θα έπρεπε ηθικά και ουσιαστικά εάν υφίσταται πράγματι πιλοτικό πρόγραμμα, εσείς που κατέχετε διπλό τίτλο (Πρόεδρος Φ.Σ.Λέσβου και Αντιπρόεδρος ΠΦΣ), να έχετε αποφύγει την επιλεκτική πληρωμή του δικού σας συλλόγου, αναγνωρίζοντας ότι κάτι τέτοιο είναι τουλάχιστον άδικο έναντι των άλλων Φ.Συλλόγων.

     Αναφέρεστε στις ενέργειες που κάνατε εσείς σε αντιδιαστολή με τις ενέργειες που ισχυρίζεστε ότι δεν έκανε ο ΦΣΑ, παραβλέποντας τις ενέργειες που ….δεν έχει κάνει ο Π.Φ.Σ. για όλη την Ελλάδα.
     Αν δεν το γνωρίζετε λοιπόν να σας ενημερώσουμε ότι ο ΦΣΑ έχει εξαντλήσει όλες τις νομικές ενέργειες απέναντι σε όλα τα ταμεία που του οφείλουν, όπως έκδοση διαταγών πληρωμών, αγωγές και όσον αφορά για τις οφειλές της ΔΕΗ που ειδικά αναφέρετε,  έχουν ασκηθεί όλα τα διαθέσιμα αστικής φύσεως ένδικα βοηθήματα και μέσα, και με το παραπάνω.

    Ειδικά για τον ΕΟΠΥΥ ο ΦΣΑ είναι και εκεί ίσως ο μοναδικός σύλλογος στην Ελλάδα που έχει εξαντλήσει όλα τα δικαστικά μέσα για διεκδίκηση τόκων υπερημερίας για κάθε φορά που ο ΕΟΠΥΥ καθυστερούσε να πληρώσει. Τα σχετικά δικόγραφα βρίσκονται στην διάθεση οποιουδήποτε έχει συμφέρον, και θέλει λάβει γνώση αυτών.

      Όσοι λοιπόν ισχυρίζονται ψευδώς το αντίθετο, όντες και μέλη Δ.Σ. του ΦΣΑ, ή παραπληροφορούν σκόπιμα ή έχουν μαύρα μεσάνυχτα για το τι γίνεται στον ίδιο τον σύλλογο τους, τον οποίο υποτίθεται ότι...εκπροσωπούν, σε κάθε περίπτωση πάντως, προσφέρουν κάκιστες υπηρεσίες στον κλάδο. (σ.σ. το έγγραφο με την αγωγή του ΦΣΑ κατά του ΕΟΠΥΥ για τόκους υπερημερίας)

     Επιπλέον θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο ΦΣΑ από τον διανεμητικό του λογαριασμό που λειτουργεί άψογα, και στον οποίο πολλοί σύλλογοι έχουν αποταθεί για ενημέρωσή τους, έχει καλύψει τις ανάγκες των μελών του για τα χρέη της ΔΕΗ, πράγμα  που σημαίνει την εύρυθμη λειτουργία του Συλλόγου μας, την οποία όχι μόνο δεν είστε αρμόδιος να κρίνετε αλλά ούτε ικανός.
    
     Κύριε Βαλτά ,

     Συμμετέχετε στο προεδρείο του Π.Φ.Σ. και έχετε δώσει ως Προεδρείο, άπειρες επαναλαμβανόμενες υποσχέσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΟΠΥΥ,  υποσχέσεις που χρονολογούνται από τον προηγούμενο χρόνο και που θα υλοποιούνταν το πολύ μέχρι τον Μάρτιο/2013 ... όπως δήθεν όριζε η τρόϊκα.
     Οι συνεχείς αλλαγές στα δικαιολογητικά που ζητάει ο ΕΟΠΥΥ και κάποια ελάχιστα  ασφαλιστικά ταμεία που τον αποτελούν για να πληρώσουν δήθεν τα χρέη τους, έχει καταντήσει «γεφύρι της Άρτας».

     Πρίν πέντε μήνες ο ΠΦΣ για ... λογαριασμό του ΕΟΠΥΥ, ζήτησε από τον ΦΣΑ να υπογράψω ως Πρόεδρος του, τις γνωστές δύο υπεύθυνες δηλώσεις για να πληρωθούν τα μέλη του την ΔΕΗ και τον ΟΤΕ. Ως Πρόεδρος τις υπέγραψα και τις απέστειλα. Στις 12/11/2013, τα δεδομένα άλλαξαν. Ξαφνικά και εκ των υστέρων, δεν ήταν αρκετές οι υπεύθυνες δηλώσεις αλλά θα έπρεπε ο ΦΣΑ με τα 3.500 μέλη να συμπληρώσει ειδικά πεδία σε ένα excel που αναφέρονταν σε ΑΦΜ του φαρμακείου που είχε το 2011, τις οποιεσδήποτε μεταβολές υπήρχαν μετά το 2011, τους αριθμούς, τις ημερομηνίες, και τα ποσά των τιμολογίων, τα ποσά της εκκαθάρισης, οι αριθμοί, οι ημερομηνίες και τα ποσά των πιστωτικών τιμολογίων, καθώς και τα πληρωτέα ποσά, και όλα αυτά για κάθε ένα φαρμακείο χωριστά!!!   

    Και ολα αυτά ξαναζητούνταν την στιγμή που η ΔΕΗ και τα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία τα έχουν ήδη στην διάθεσή τους, αφού τα έχουν παραλάβει από εμάς υπηρεσιακώς με αριθμό πρωτοκόλου παραλαβής, όταν γίνονταν οι προβλεπόμενες καταθέσεις συνταγών!!



     Ζητήσατε λοιπόν από εμάς, να συγκαλύψουμε την απώλεια των εγγράφων αυτών από τη μεριά τους, να καταφύγουμε ... σε μαντεία, να μάθουμε ποιές είναι οι απορρίψεις των συνταγών μας, να μαντέψουμε τα πληρωτέα ποσά, να κόψουμε πιστωτικά, να βρούμε τις μεταβολές των ΑΦΜ κάθε μέλους, για να μην γίνουν ουσιαστικά.. ΠΟΤΕ οι πληρωμές μας.

     Κύριε Βαλτά,

     Ο  ΕΟΠΥΥ έχει Πρόεδρο, ο οποίος οφείλει να λύσει τα προβλήματα του Οργανισμού του, να πληρώσει όλους τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους της Χώρας εδώ και τώρα και να απαντά κατευθείαν και όχι μέσω εκπροσώπου. Οφείλει να αποδώσει τα χρήματα για τα οποία όλοι οι φαρμακοποιοί έχουν πληρώσει ΦΠΑ και φόρους για εισοδήματα που δεν έχουν εισπράξει.
     Εάν εσείς δικαιολογείτε την τεράστια αυτή καθυστέρηση, με τις δήθεν ενέργειες που δεν έχουν κάνει όλοι οι άλλοι σύλλογοι, είναι αποκλειστικά δικό σας πρόβλημα.
     Και φυσικά δεν γίνεται να μην αναρρωτηθούμε σε αυτό το σημείο και αν έχετε φροντίσει να ενημερώσετε επίσημα και υπεύθυνα ως ΠΦΣ για τις...ξαφνικές αλλαγές και προσθήκες γραφειοκρατίας που τα Ασφ. ταμεία επέβαλαν αιφνιδίως να φορτωθεί ένας συνάδελφος για να εισπράξει λεφτά που έχει δουλέψει, είναι δικά του και του τα χρωστάνε.

     Πάντως, για να επιστρέψουμε στα προηγούμενα, το πρόβλημα το δικό μας δεν είναι το τι κάνετε εσείς, αλλά το τι ΔΕΝ κάνει ο ΕΟΠΥΥ.




                                                                                                        Κ.Λουράντος