Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Λουράντος στο πρωινό του ΣΚΑΪ: «Τα φάρμακα φθηναίνουν, ο ασφαλισμένος πληρώνει περισσότερα» (video)

Πολλά και ενδιαφέροντα ακούστηκαν στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ με θέμα την μείωση των τιμών στα φάρμακα και την επικείμενη τροπολογία που έρχεται σήμερα στη Βουλή.

Τον κλάδο μας εκπροσώπησε ο πρόεδρος του ΦΣΑ, Κώστας Λουράντος.

«Τα φθηνά φάρμακα φθηναίνουν, τα ακριβά ακριβαίνουν. Με μια σημαντική λεπτομέρεια όμως: ότι τα ακριβά φάρμακα δεν τα διακινούν πλέον τα ιδιωτικά φαρμακεία, αλλά ο ΕΟΠΥΥ και τα νοσοκομεία.», τόνισε ο κ. Λουράντος.

«Από τη μείωση των τιμών στα φάρμακα δεν επωφελείται ο ασφαλισμένος, ο οποίος πληρώνει περισσότερα.»

«Τα φάρμακα έχουν ήδη υποστεί μεγάλη μείωση τιμών, 50% μέσα σε 3 χρόνια»

«Εμείς σαν φαρμακοποιοί θέλουμε ο πολίτης να βρίσκει φθηνό φάρμακο, αλλά να το βρίσκει»

«Οι επιπλέον μεγάλες μειώσεις τιμών θα φέρουν τεράστιες ελλείψεις, ενώ θα αφανίσουν την...


... εγχώρια φαρμακοβιομηχανία λόγω εισροής φαρμάκων από τρίτες χώρες όπως η Ινδία.», είναι μερικά μόνο από αυτά που τόνισε ο πρόεδρος του ΦΣΑ.

Μέσα σε ένα εχθρικό δημοσιογραφικό περιβάλλον, με ομοβροντία συνεχών διακοπών, όρθιος στάθηκε ο πρόεδρος του ΦΣΑ Κώστας Λουράντος, ο οποίος εκπροσώπησε επάξια τα συμφέροντα όχι μόνο του κλάδου, αλλά της κοινωνίας γενικότερα. Το θέμα δεν είναι μόνο να αποφευχθεί ο αφανισμός του μικρομεσαίου φαρμακείου, αλλά η υγειονομική κρίση που έχει ήδη περιέλθει η ελληνική κοινωνία με την κατά κεφαλή φαρμακευτική δαπάνη να φτάνει πλέον πολύ κάτω από όρια που θέτει ο ΟΟΣΑ.

Δείτε τον πρόεδρο του ΦΣΑ, Κώστα Λουράντου στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ με τους δημοσιογράφους Λυριτζή - Οικονόμου. (απο το 23:30 και μετά)