Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Ιδρύονται φαρμακεία για την ΕΛ.ΑΣ.


Σε εξέλιξη βρίσκεται η ίδρυση -στα πρότυπα του στρατού- φαρμακείων της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά τη σχετική πρόταση που είχε καταθέσει τον περασμένο Μάρτιο το Σωματείο Ειδικών Φρουρών.

Ειδικότερα, στη συνάντηση των μελών του Δ.Σ. του Σωματείου με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 13 Μαρτίου 2013, έγινε η πρόταση για ίδρυση φαρμακείων της Ελληνικής Αστυνομίας στα πρότυπα του Στρατού για Αττική και Θεσσαλονίκη. 



Στις 27 Μαρτίου, το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α. επισκέφθηκε τη Διεύθυνση Υγειονομικού και τα Κεντρικά Ιατρεία Αθηνών και συζήτησε την εν λόγω πρόταση με τον διευθυντή της υπηρεσίας κ. Μουσούλη και τον ταξίαρχο υγειονομικού Πλάτωνα Ζαφείρη, λαμβάνοντας τη διαβεβαίωση ότι και εκείνοι από θέσεως θα στηρίξουν και θα ενισχύσουν την πρόταση.

Τελικά, η πρόταση ενεκρίθη. Συγκεκριμένα, στις 18 Δεκεμβρίου, διά στόματος του διευθυντή του κ. Περδίκη Δημήτριου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης κ. Δένδιας ανακοίνωσε στα μέλη του Σωματείου ότι, σε συνεργασία με τον υπουργό Υγείας Άδ. Γεωργιάδη, έχει συμπεριλάβει σε σχέδιο νόμου του υπουργείου την ίδρυση και λειτουργία «Φαρμακείων της Ελληνικής Αστυνομίας». 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο, «το σχέδιο νόμου είναι έτοιμο (πλέον του ενός μηνός) αναμένοντας την τελική έγκριση του Λογιστηρίου του Κράτους, που ήδη και κατόπιν προσπαθειών του κ. Υπουργού έχει ληφθεί η συναίνεση. Μας μεταφέρθηκε η δυσκολία της προσπάθειας σε σχέση με έντονες αντιδράσεις τόσο υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Υγείας όσο και ενώσεων φαρμακοποιών της Αττικής, αντιδράσεις οι οποίες κάμφθηκαν με την επιμονή και την πίστη στην προσπάθεια».

Ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών, κ. Βασίλης Ντούμας, μιλώντας στο zougla.gr, δήλωσε ότι «ένα αίτημά μας με επίκεντρο τον δοκιμαζόμενο αστυνομικό είχε επιτυχή έκβαση, αφού το στήριξαν έμπρακτα οι συναρμόδιοι υπουργοί Δημόσιας Τάξης και Υγείας. Η Ελληνική Αστυνομία με την ψήφιση του προωθούμενου σχεδίου νόμου θα έχει στις υπηρεσίες της φαρμακεία που θα εξυπηρετούν το σύνολο του προσωπικού της (εν ενεργεία και αποστράτων), αναγνωρίζοντας έτσι τις ιδιαιτερότητες, τις ανάγκες αλλά και την προσφορά τους στα πρότυπα των φαρμακείων του Στρατού. Αποτελεί ένα μεγάλο βήμα προς όφελος της αστυνομικής οικογένειας, το οποίο μπορεί να συνεχιστεί με τη λειτουργία και νοσοκομείου Σωμάτων Ασφαλείας, χρήσιμο στις καθημερινές μάχες με το έγκλημα και τους εγκληματίες».


www.zougla.gr