Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣτΕ


ΠΡΟΣ: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

ΥΠΟΨΗ: κ.κ. Κ. Θεοδοσιάδη, Δ. Καραγεωργίου, Θ. Αμπατζόγλου
ΚΟΙΝΟΠ.: - Τοπικούς Φαρμακευτικούς Συλλόγους
                - κ. Ι. Παπαγεωργίου
ΘΕΜΑ: ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ – ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΛΥΣΗ
Αξιότιμοι κύριοι.
Σας ενημερώνουμε με χαρά ότι με σειρά πρόσφατων αποφάσεων της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας (Σ.τ.Ε. Ολομ. 228/2014, 229/2014, 231/2014 κ.ά.) επιλύθηκε οριστικά το ζήτημα της συνταγματικότητας και της συμβατότητας με το ενωσιακό δίκαιο των πληθυσμιακών κριτηρίων για τη χορήγηση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας Φαρμακείων



Το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της χώρας υιοθέτησε πλήρως της απόψεις που διατυπώσαμε εκ μέρους του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και άλλων τοπικών Φαρμακευτικών Συλλόγων και μετέστρεψε κατά απόλυτο τρόπο την προγενέστερη νομολογία του (Σ.τ.Ε. Ολομ. 3665/2005), σύμφωνα με τη οποία είχε κριθεί ότι τα εν λόγω κριτήρια αντίκεινται στην οικονομική και στην επαγγελματική ελευθερία. Έτσι, τα πληθυσμιακά κριτήρια κρίθηκαν πλέον κατά τρόπο οριστικό και αδιαμφισβήτητο ως απολύτως συμβατά τόσο με τη εθνική μας όσο και με την ενωσιακή έννομη τάξη.

Πρόκειται, δίχως αμφιβολία, για μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των Φαρμακοποιών, η οποία οφείλεται πρωτίστως στις προσπάθειες του Συλλόγου σας και στην άριστη μεταξύ μας συνεργασία, για την οποία σας ευχαριστώ.
Εύχομαι ολόψυχα ανάλογες επιτυχίες στο μέλλον για τον Σύλλογό σας και μάλιστα στις εξαιρετικά δύσκολες στιγμές που διέρχεται το λειτούργημα του Φαρμακοποιού.   

Με φιλικούς χαιρετισμούς
ΔΡ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ