Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

ΕΚΤΑΚΤΟ: Το ΔΝΤ παραδέχεται κι άλλο λάθος του!! Από αυτά που έχουν στοιχίσει στη χώρα μας απίστευτα δεινά!

Μετά το "λάθος στον συντελεστή μεταβολής της ύφεσης από την επιβαλλόμενη λιτότητα, και στις αρνητικές συνέπειες του λάθους για την Ελλάδα" που είχε παραδεχτεί το ΔΝΤ πριν περίπου έναν χρόνο (http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=337873),
       σήμερα επανέρχεται το μέλος αυτό της Τρόικας και...παραδέχεται άλλο ένα συναφές αλλά τεράστιο λάθος του που στοίχισε τα πάνδεινα στους έλληνες!!


Νέα έκθεση κόλαφος του ΔΝΤ - Αναγκαίες οι μαζικές αναδιαρθρώσεις χρέους στον ευρωπαϊκό Νότο, αλλιώς έρχονται χρεοκοπίες... εποχής 1930


Λάθος η μονομερής εμμονή των Ευρωπαίων στη λιτότητα
Να ταράξει εκ νέου τα λιμνάζοντα νερά της παγκόσμιας οικονομίας επιχειρεί, με την αυγή του 2014, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. 
Σύμφωνα με νέα μελέτη των εμπειρογνωμόνων του ΔΝΤ, που δόθηκε στη δημοσιότητα, 



...ο κίνδυνος κρατικών χρεοκοπιών, παρόμοιων με εκείνων που σημειώθηκαν τη δεκαετία του 1930, είναι ορατός...

Όπως προειδοποιεί το Ταμείο, αρκετές χώρες του αναδυόμενου κόσμου ενδεχομένως να χρειαστεί να προβούν σε μαζικές αναδιαρθρώσεις χρεών και στην επιβολή σειράς αυστηρών περιοριστικών μέτρων στην κίνηση κεφαλαίων.

Σύμφωνα με τους οικονομολόγους του ΔΝΤ, το δημόσιο χρέος των χωρών του Δυτικού Κόσμου έχει ανέλθει σήμερα σε τόσο απαράδεκτα υψηλά επίπεδα, που η συνταγή της λιτότητας δεν αρκεί για να δώσει λύση στο πρόβλημα, καθώς οι πολιτικοί συνεχίζουν να υποτιμούν το μέγεθος του οικονομικού σεισμού που μπορεί να προκαλέσει το υπέρογκο χρέος... 

"Είναι ξεκάθαρο πως οι κυβερνήσεις κάνουν λάθος παραδοχές. Η ανάπτυξη από μόνη της δεν αρκεί για μπει οριστικό τέλος στην κρίση", διαμηνύει το ΔΝΤ, παροτρύνοντας τον ανεπτυγμένο κόσμο να υιοθετήσει προσεγγίσεις ανάλογες με εκείνες που είχαν υιοθετήσει παλαιότερα οι αναδυόμενες οικονομίες. 

"Ο ανεπτυγμένος κόσμος έχει πάθει... συλλογική αμνησία και ξεχνά το ευρύ κύμα χρεοκοπιών της εποχής του 1930. Η συλλογική αυτή αμνησία όμως οδήγησε σήμερα στην υιοθέτηση πολιτικών που αγνοούν το μέγεθος των κινδύνων που ελλοχεύουν", σπεύδουν να επισημάνουν οι οικονομολόγοι της Ουάσιγκτον. 

Όπως εξηγεί, μεταξύ άλλων, στην έκθεσή του το ΔΝΤ, στην Ευρώπη, η χρηματοπιστωτική κρίση μεταλλάχθηκε σταδιακά σε κρίση χρέους. Σήμερα οι Ευρωπαίοι βρίσκονται σε φάση άρνησης της πραγματικότητας και επικεντρώνονται στην εξής υπόθεση: Η φυσιολογική ανάπτυξη μπορεί να επιστρέψει μέσω της λιτότητας. 

"Στις περισσότερες οικονομίες του ανεπτυγμένου κόσμου η αναδιάρθρωση χρέους και η προσπάθεια για άνοδο του πληθωρισμού αποτελούν σοβαρό μέρος της λύσης των προβλημάτων χρέους", επισημαίνει ρητά και κατηγορηματικά το ΔΝΤ. 

"Η αναδιάρθρωση χρέους θα χρειαστεί μετά βεβαιότητας να πραγματοποιηθεί κυρίως στις χώρες της αδύναμης ευρωπαϊκής περιφέρειας", προσθέτει. 

www.bankingnews.gr