Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Όταν ο ασθενής αποκαλείται «καταναλωτής» τότε ναι έχουμε σοβαρό πρόβλημα

Είδαμε και ακούσαμε νωρίτερα (δείτε προηγούμενη ανάρτηση) τον εκπρόσωπο των σούπερ μάρκετ στην Πρωινή Γραμμή του ΣΚΑΪ να αντιπαρατίθεται με τον πρόεδρο του ΦΣΑ κ. Λουράντο για το θέμα των ΜΥΣΥΦΑ. Φυσικά μαζί με τον εκπρόσωπο της... «καλής» συντεχνίας («κακή» συντεχνία είναι μόνο οι... φαρμακοποιοί κατά τους δημοσιογράφους) ήταν σύσσωμοι οι δημοσιογράφοι οι οποίοι όχι μόνο τον αβάνταραν, αλλά προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να υποτιμήσουν την άποψη του εκπροσώπου των φαρμακοποιών, κ. Λουράντου.

Ο εκπρόσωπος των σούπερ μάρκετ κ. Μακρής ισχυρίστηκε...


... - ίσως άθελά του, αλλά «γλώσσα λανθάνουσα αλήθεια λέγει»  - πως ο καταναλωτής πρέπει να ζει σε ελεύθερη αγορά ακόμα και στα φάρμακα. Αποκάλεσε τον κ. Λουράντο «τσαμπουκά» επειδή ως επιστήμονας φαρμακοποιός υποστηρίζει το φάρμακο ως κοινωνικό αγαθό και όχι ως απλό καταναλωτικό προϊόν. 

Αγνοούν οι κύριοι αυτοί, ότι πριν από αυτούς που θέλουν σήμερα να δικάσουν και να καταδικάσουν έναν ολόκληρο επιστημονικό κλάδο, το ευρωπαϊκό δικαστήριο έχει αποφανθεί ρητά και κατηγορηματικά για το τι είναι φάρμακο, πώς προστατεύεται η δημόσια υγεία και γιατί ο φαρμακοποιός πρέπει να είναι ο μοναδικός ιδιοκτήτης του φαρμακείου και όχι υπάλληλος υπό την εποπτεία εμπορικού του προϊσταμένου.

Η κρίση που περνάμε σήμερα ως ελληνική κοινωνία δεν είναι μόνο οικονομική... Μιλάμε για κρίση αξιών και κρίση ταυτότητας. Στο βωμό των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων που μας κυβερνούν, ισοπεδώνονται τα πάντα, ισοπεδώνεται η επιστήμη η ίδια.

Το μόνο που καταφέρνουν ορισμένα κατευθυνόμενα - όπως πλέον είναι ολοφάνερο - ΜΜΕ είναι να συσπειρώσουν ακόμα πιο πολύ τον φαρμακευτικό κλάδο, γιατί όπως υποστήριξε και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΦΣ, τα ΜΥΣΥΦΑ αφορούν τα ιερά και τα όσια του κλάδου μας για τα οποία δεν είμαστε σε καμία των περιπτώσεων διατεθειμένοι να κάνουμε ούτε βήμα πίσω σε ενδεχόμενο παραχώρησής τους σε άλλα κανάλια διανομής.



Δημήτρης Μηνοβγιούδης
Μέλος ΔΣ ΦΣ Πέλλας