Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Άδωνις Γεωργιάδης: Η απεργία των φαρμακοποιών πρέπει να λήξει, ταλαιπωρείται ο κόσμος αδίκως!

Η απεργία των φαρμακοποιών πρέπει να λήξει, γιατί ταλαιπωρεί τον ελληνικό λαό αδίκως, τόνισε από τη Βουλή ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης...
υπεραμυνόμενος των διατάξεων του πολυνομοσχεδίου που τους αφορούν και σημειώνοντας πως οι φαρμακοποιοί "παρασύρθηκαν" σε αυτή την απεργία.

Αφού ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι όντως από το Μνημόνιο και μετά, οι...


... φαρμακοποιοί έχουν χάσει μεγάλο μέρος των παλαιών εισοδημάτων τους, όπως άλλωστε όλοι οι εργαζόμενοι και επαγγελματίες της χώρας, επισήμανε ότι ο λόγος για τον οποίο η Ελλάδα είναι η χώρα με τα περισσότερα φαρμακεία στον πλανήτη είναι γιατί επρόκειτο για μια πάρα πολύ επικερδή επιχείρηση.

Αναφορικά με την ρύθμιση - για την οποία απεργούν οι φαρμακοποιοί - με την οποία επιτρέπεται να υπάρχει φαρμακείο εντός σούπερ μάρκετ, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως η μόνη διαφορά με την υφιστάμενη κατάσταση, όπου υπάρχουν φαρμακεία «κολλητά» σε σούπερ μάρκετ είναι ότι θα πρέπει να ανοίξει μια «εσωτερική πόρτα» κι αντί ο πελάτης να βγει από το σούπερ μάρκετ και να μπει στο φαρμακείο, απλώς θα μπαίνει από την πόρτα.

Εξήγησε ειδικότερα ότι θα είναι ξεχωριστή επιχείρηση αδειούχου φαρμακοποιού εντός των πληθυσμιακών κριτηρίων και καταφέρθηκε εναντίον εκείνων που «υπερασπίζονται την κλειστή πόρτα» λέγοντας πως το κάνουν «γιατί έχουν κλειστά μυαλά».

Ακόμη ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε με την τρόικα και δεν δέχθηκε μια σειρά μνημονιακών απαιτήσεων όπως η κατάργηση πληθυσμιακών κριτηρίων, η αναδρομική μείωση του κέρδους των φαρμακοποιών στο 15% από την 1η Ιανουαρίου του 2014, πληρωμή «κλόου μπακ», δυνατότητα να αγοράζουν και να ανοίγουν φαρμακεία μη φαρμακοποιοί, τα σούπερ μάρκετ και ανώνυμες εταιρείες.

Επίσης, σημείωσε ότι δίνεται η δυνατότητα στον φαρμακοποιό να κατέχει πάνω από μία άδεια φαρμακείου, κάτι που γίνεται σήμερα με αφανείς εταιρείες για να προσθέσει πως «βασική μεταβολή είναι ότι αυτό γίνεται νόμιμο».

Τέλος, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι οι μονάδες ημερήσιας νοσηλείας όπως και όλο το κομμάτι του ιατρικού τουρισμού μπορεί να εξελιχθούν σε έναν από τους μεγαλύτερους βραχίονες ανάπτυξης της οικονομίας της χώρας επισημαίνοντας «ψηφίζουμε το νομοσχέδιο με υπερηφάνεια, όχι με το ζόρι».