Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Λοβέρδος στη Δημόσια Τηλεόραση: «Οι φαρμακοποιοί έχουν δίκιο, ο Χατζηδάκης πρέπει να παραιτηθεί»! (video)

Ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας νωρίτερα στη Δημόσια Τηλεόραση τόνισε πως «οι φαρμακοποιοί έχουν δίκιο ως προς τις αντιδράσεις τους», ότι αλλάζει ο δικός του νόμος ως προς το καθεστώς λειτουργίας των φαρμακείων και ότι είναι αντίθετος στο νομοσχέδιο που κατατίθεται στη βουλή.

Απέφυγε να διευκρινίσει αν θα το υπερψηφίσει γιατί, όπως τόνισε, υπάρχουν και θετικές διατάξεις στο νομοσχέδιο όπως τα επιδόματα, ως προς τις δωροδοκίες ενώ και οι διατάξεις για το γάλα μετά τις παρεμβάσεις που έγιναν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Τα σημαντικότερα που είπε:





  • O κ. Χατζηδάκης πρέπει να παραιτηθεί, όσο συνεχίζει επιβαρύνει τη θέση του. 
  • Από τον Μάρτιο του 2012 η ελληνική δημοκρατία ζήτησε τη γνώμη απο τον ΟΟΣΑ για τέσσερις κατηγορίες θεμάτων, τα φάρμακα δεν ήταν μέσα όμως, δεν υπάγονταν στις κατηγορίες αυτές. Αν ο κ. Χατζηδάκης θεωρεί τα φάρμακα λιανικό εμπόριο, τότε οφείλει δυο φορές παραπάνω να παραιτηθεί. Διότι τα φάρμακα αποτελούν διατιμημένο προϊόν εκτός λιανικού εμπορίου.
  • Η μελέτη ΟΟΣΑ ουδέποτε παρελήφθη επισήμως, θα του υποβάλω ερώτηση να μου δώσει το πρωτόκολλο παραλαβής, δεν έχει αξιολογηθεί και σερβιρίστηκε ευθέως ως μνημονιακή υποχρέωση
  • Ο υπουργός καταστρέφει χωρίς να οικοδομεί με την μελέτη αυτή του ΟΟΣΑ
  • Ως προς το αν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο: Υπάρχουν και σωστές διατάξεις ως προς τις δωροδοκίες, ως προς τα επιδόματα, διατάξεις για το γάλα οι οποίες μετά τις αλλαγές είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Ως προς τα φάρμακα εξοντώνει έναν ολόκληρο κλάδο, ως υπουργός τα είχα απορρίψει αυτά εγγράφως αυτά για πωλήσεις μέσω διαδικτύου, για αποστάσεις, για σούπερ μάρκετ


Δείτε το συγκεκριμένο απόσπασμα:





Farmakopoioi