Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

ΦΣΑ: ΜΕΓΑΛΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ

Στο τελευταίο, προ ημερών, Δελτίο Τιμών του Υπουργείου Υγείας, εκτός της μείωσης των λιανικών τιμών των φαρμάκων, υπήρξε τεράστια μείωση στη τιμή αναφοράς αυτών.
Υπενθυμίζουμε ότι η τιμή αναφοράς, είναι ακριβώς αυτή με την οποία τα ασφαλιστικά ταμεία αποζημιώνουν τα φάρμακα. Την διαφορά μεταξύ ασφαλιστικής και λιανικής τιμής, καλείται να πληρώσει ο ασφαλισμένος.

Με αυτόν τον έμμεσο – πλήν σαφή τρόπο – σήμερα ο ασφαλισμένος καλείται να πληρώσει διπλάσια και πλέον χρήματα για την κάλυψη των φαρμακευτικών του αναγκών.

Οι ασφαλισμένοι, μη γνωρίζοντες το νέο αυτό «χαράτσι» το οποίο έχει «επιμελώς» αποκρυφτεί από τα περισσότερα μέσα μαζικής ενημέρωσης , δυσανασχετούν με τους φαρμακοποιούς θεωρώντας ότι την επιβάρυνση αυτή την επέβαλλαν τα φαρμακεία. Φτάνουν μάλιστα στο σημείο να πηγαίνουν από φαρμακείο σε φαρμακείο ώστε να διαπιστώσουν αν πράγματι ο φαρμακοποιός κράτησε τη σωστή συμμετοχή ή όχι.

Ενημερώνουμε τον Ελληνικό Λαό ότι η επιβάρυνση αυτή, εντάσσεται στα μέτρα της μείωσης της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης και ταυτόχρονα της αύξησης της ιδιωτικής φαρμακευτικής δαπάνης που επιβάλλει η Τρόικα – Κυβέρνηση, αδιαφορώντας για το ότι βρισκόμαστε στο όριο ανθρωπιστικής κρίσης
ΓΙΑ ΤΟΝ Φ.Σ.Α.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ​ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ ​ ​ ΗΛΙΑΣ ΓΙΑΝΝΟΓΛΟΥ