Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

ΦΣΑ: υποχρέωση ανάρτησης διευρυμένων φαρμακείων

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού απέστειλε στον Σύλλογο για πολλοστή φορά, έγγραφο με το οποίο μας εφιστούσε την προσοχή για την τήρηση των ισχυουσών διατάξεων του ν. 4075/2012 (Α 89) αναφορικά με την δήλωση όσων θέλουν να τηρούν διευρυμένο ωράριο. Ειδικότερα στον ανωτέρω νόμο αναφέρεται ότι «… οι δε οικείοι φαρμακευτικοί σύλλογοι υποχρεούνται να αναφέρουν στους μηνιαίους πίνακες εφημεριών και τα φαρμακεία που λειτουργούν πέραν του νομίμου ωραρίου.»

Σε παλαιότερο έγγραφα που μας είχαν αποστείλει με την ίδια επισήμανση, είχαμε απαντήσει αναφέροντας τις τεχνικές δυσκολίες που υπάρχουν στην διαδικασία τήρησης των ανωτέρω, δεδομένου ότι ο πίνακας των διευρυμένων φαρμακείων ανά εξάμηνο, απαρτίζεται από τουλάχιστον 12 σελίδες. Αυτό καθιστά αδύνατη τόσο την διανομή του 12σέλιδου σε όλα τα φαρμακεία, όσο και την επικόλληση του στις προθήκες των φαρμακείων.
Στην τελευταία επιστολή της, η Επιτροπή Ανταγωνισμού, μας ενημερώνει ότι κατανοεί την δυσκολία τήρησης της διαδικασίας, θεωρεί όμως επιβεβλημένη την τήρηση των ισχυουσών διατάξεων, έστω και εφιστώντας την προσοχή των μελών μας, για ανάρτηση στις προθήκες τους έστω των διευρυμένων φαρμακείων του τομέα τους, δίπλα από τους τακτικούς πίνακες εφημεριών.
Ως εκ τούτου, αποστείλαμε μήνυμα στο κινητό των τομεαρχών ώστε να επιστήσουν την προσοχή των φαρμακείων της περιοχής τους, για την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ που έχουν, να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του ΦΣΑ (www.fsa.gr) να εκτυπώσουν (σε χαρτί Α4) τον πίνακα των διευρυμένων του τρέχοντος εξαμήνου, και να αναρτήσουν τα φαρμακεία που αφορούν τον τομέα τους, δίπλα στα εφημερεύοντα.
Τούτο δε, οφείλουν να κάνουν, σε κάθε αλλαγή εξαμήνου του έτους.
Σε περίπτωση αλλαγής του πίνακα λόγω ανακλήσεων φαρμακείων, θα αποστέλλεται ειδοποίηση με SMS στο κινητό σας.

ΓΙΑ ΤΟΝ Φ.Σ.Α.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ​ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ ​ ​ ΗΛΙΑΣ ΓΙΑΝΝΟΓΛΟΥ