Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Jumbo: Καμία πρόθεση για ανάμειξη στην αγορά φαρμάκων

«Το μείγμα πωλήσεων των καταστημάτων είναι αποτελεσματικό και γι’ αυτό η διοίκηση δεν έχει την πρόθεση να αναμειχθεί στην αγορά των φαρμάκων και ο θόρυβος πάνω σε αυτό το θέμα προέρχεται αποκλειστικά από συντεχνιακούς λόγους». Αυτό τονίζει σε χθεσινή της ανακοίνωση η εισηγμένη Jumbo με αφορμή τα αποτελέσματα εννεαμήνου της χρήσης 2013-2014, διαψεύδοντας κατηγορηματικά την είσοδό της στον κλάδο των φαρμακείων.



Οι ενοποιημένες πωλήσεις του ομίλου το διάστημα Ιούλιος 2013-Μάρτιος 2014 διαμορφώθηκαν σε 410,94 εκατ. ευρώ, έναντι 381,85 εκατ. ευρώ που ήταν ο τζίρος κατά το αντίστοιχο περσινό διάστημα (Ιούλιος 2012-Μάρτιος 2013) καταγράφοντας άνοδο 7,62%. Από τον Ιανουάριο του 2014 μέχρι τον Μάρτιο του 2014, δηλαδή κατά το τρίτο τρίμηνο, οι πωλήσεις στα καταστήματα στην Ελλάδα διατηρήθηκαν σε θετικό έδαφος. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ξεχωρίζει η ενίσχυση των πωλήσεων στην Κύπρο, μετά και το άνοιγμα του νέου καταστήματος στην Πάφο, ενώ η Βουλγαρία συνέχισε να αναπτύσσεται με διψήφιο ποσοστό.
Οπως εξηγεί η εταιρεία στη θετική επίδοση των καταστημάτων της στο εξωτερικό συνέβαλε και η λειτουργία των 2 πρώτων καταστημάτων του ομίλου στη Ρουμανία. Σήμερα το δίκτυο καταστημάτων του ομίλου αριθμεί συνολικά 66 καταστήματα εκ των οποίων τα 52 στην Ελλάδα, 4 στην Κύπρο, 8 στη Βουλγαρία, 2 στη Ρουμανία ενώ διαθέτει και το ηλεκτρονικό κατάστημα e-Jumbo. Ο όμιλος συνεχίζει και το 2014 να επενδύει με στόχο τη δημιουργία περίπου 4 νέων καταστημάτων τον χρόνο. Ειδικότερα στην εγχώρια αγορά αναμένεται η λειτουργία 6 με 8 νέων καταστημάτων τα επόμενα 3 με 4 χρόνια, ενώ για τη Ρουμανία εκτιμάται ότι το δίκτυο θα αριθμεί 16 με 18 καταστήματα τα επόμενα 5 χρόνια. Επίσης τον περασμένο Φεβρουάριο η εταιρεία απέκτησε τις αποθηκευτικές εγκαταστάσεις της Βογιατζόγλου Systems στα Οινόφυτα, έναντι συνολικού τιμήματος 12 εκατ. ευρώ.
www.kathimerini.gr