Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Κ.Μανωλόπουλος: "Εικόνα σου (εκλογική) είμαι κοινωνία και σου μοιάζω..."

Αν βάλει κανείς τον εκλογικό χάρτη της περασμένης Κυριακής δίπλα στον εκλογικό φαρμακευτικό χάρτη (τέλη 2013) θα δει πάρα πολλές ομοιότητες. Οι αριστερές και οι ακραίες δυνάμεις να χτυπάνε κόκκινο στην Αθήνα και στα μεγάλα αστικά κέντρα και να καταποτίζονται στην περιφέρεια. Η Αθήνα -κυρίως- να τραβάει το κουπί της αγανάκτησης και της ψήφου τιμωρίας ενώ στην περιφέρεια η ψήφος πάει στον γνωστό και στον συγγενή. Οι μεγάλες πόλεις αποχή 40-50% ενώ οι μικρές και τα χωριά 10-20%.




Εκ διαμέτρου αντίθετη ήταν η εικόνα του κλάδου σε σχέση με τα κυριακάτικα πάνελ μόλις ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα. Οι συνάδελφοι ήταν απογοητευμένοι διότι ο κόσμος που θέλει 50-60€ για τα φάρμακα του μήνα εξακολουθεί να ψηφίζει με βάση άλλα κριτήρια. Οι αγωνιστικές κορώνες τύπου "στη γιαγιά μου βάζω αμπάρες κλπ" αποδείχθηκαν μάλλον κενό γράμμα αφού τόσο η γιαγιά όσο και το παιδί της και πιθανότητα και ο εγγονός της έβαψαν τον χάρτη και πάλι γαλαζοπράσινο.

Αυτά βέβαια μέχρι τη Δευτέρα. Από Τρίτη η συνταγολαγνεία επανήλθε στα φυσιολογικά επίπεδα και το άγχος της στρογγυλής σφραγίδας που λείπει ή της γνωμάτευσης για την Prolia (που 1.385η φορά σας λέμε ότι δεν χρειάζεται) έκαναν τις εκλογές της 18ης Μαΐου μια μακρινή ανάμνηση. Φυσικά το ίδιο θα γίνει και την άλλη εβδομάδα. Εκλογές στις 25 με παρόμοια αποτελέσματα, κλάψα στις 26, συνταγές στις 27.

Oι εκλογές του ΠΦΣ στις 14 Ιουνίου δεν θα είναι πολύ διαφορετικές- με μόνη εξαίρεση ότι η κλάψα θα γίνει από την ξαπλώστρα της παραλίας. Η ΑΕΣΠ θα βγει πρώτη δύναμη (και μάλιστα... περπατώντας) την ώρα που οι συνάδελφοι θα βάζουν το αντηλιακό τους ή θα βγάζουν φωτογραφίες τα πόδια τους. Θα ακολουθήσει 3ήμερο διαδικτυακό πένθος και στις 17 Ιουνίου κανείς δεν θα θυμάται τίποτα. 

Αν νομίζετε ότι είμαι υπερβολικός θα αναφέρω 2 πολύ χαρακτηριστικά παραδείγματα μίρλας του καναπέ. Αρχές Οκτωβρίου του 2012 278 άτομα ζήτησαν ΓΣ ΦΣΑ (γιατί τόλμησε ο ΦΣΑ να σταματήσει τελευταίος την αναστολή) και μόλις 13 πήγαν στο Σύλλογο να υπογράψουν -κι ας ήταν σε ημερομηνίες κατάθεσης συνταγών. Δεκαπέντε μέρες πριν στην κρίσιμη ψηφοφορία για τη συνέχιση της αναστολής στη μαραθώνια ΓΣ του ΠΦΣ βρέθηκαν με το ζόρι 10 μη εκλέκτορες να δουν τι γίνεται. 

Τώρα λοιπόν που είναι καλοκαίρι να φαντάζεστε τι έχει να γίνει.

Κι εσύ συνάδελφε που το διαβάζεις είσαι σίγουρος ότι Ο ΑΛΛΟΣ θα πάει οπότε γιατί να τρέχεις εσύ. 

Οι εκλέκτορες που θα βρίζεις όμως στο facebook θα έρθουν όλοι.

Χώρια που ΕΣΥ τους έχεις ψηφίσει πριν από 6 μήνες.



Κώστας Μανωλόπουλος
Ταμίας ΦΣΑ