Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Μεγάλη δημοσκόπηση για τις εκλογές στον ΠΦΣ - Ποιος προηγείται, ποια είναι η τάση που καταγράφεται στη βάση

Χρήσιμα συμπεράσματα βγαίνουν από την διαδικτυακή δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από τις 14 έως τις 20 Μαΐου σχετικά με τις επικείμενες εκλογές στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο. Θυμίζουμε ότι 11 παρατάξεις διεκδικούν την ηγεσία στον ΠΦΣ. Εδώ θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι η δημοσκόπηση αυτή ήταν ανοιχτή σε όλους τους φαρμακοποιούς, ενώ οι πραγματικές εκλογές θα αναδείξουν το προεδρείο από το σώμα των 174 εκλεκτόρων ανά την επικράτεια.

Το παρακάτω ερώτημα λοιπόν αφορά την τάση που επικρατεί στην βάση των φαρμακοποιών και δεν αφορά την τάση που επικρατεί στο εκλεκτορικό σώμα.

Στην ερώτηση λοιπόν ποια παράταξη θα ψηφίζατε στις επικείμενες εκλογές του ΠΦΣ,




... επί συνόλου 1388 ψήφων, προηγείται με μεγάλη διαφορά η Πανελλήνια Φαρμακευτική Συμμαχία του κ. Κώστα Λουράντου με 54%, ενώ δεύτερη έρχεται η Συνεργασία του κ. Ανδρέα Γαλανόπουλουμε 12%. Στην τρίτη θέση έρχεται η παράταξη με τη νυν ηγεσία του ΠΦΣ, η Αδέσμευτη Ενωτική Συνδικαλιστική (ΑΕΣΠ) υπό τον κ. Κυριάκο Θεοδοσιάδη με 7%.

Ακολουθούν οι παρατάξεις του κ. Σοφιανόπουλου και της κ. Δραγανίγου με 6%, του κ. Καβαλάρη με 5%, του κ. Μακρυγιάννη με 3%, ενώ μικρότερα ποσοστά καταλαμβάνουν οι κκ. Κούβαρης, Δασκαλόπουλος, Πιστοφίδου, Χαρός.

Εδώ να τονίσουμε ότι έχουν αποτραπεί οι πολλαπλές ψήφοι από το ίδιο άτομο, κάθε ψήφος είναι μοναδική ανά ΙΡ.

Από τα παραπάνω γίνεται φανερό ότι στη βάση των φαρμακοποιών επικρατεί αναβρασμός με την νυν ηγεσία του ΠΦΣ, οι οποίοι και επιζητούν την αλλαγή της με ακλόνητο φαβορί τον νυν πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής κ. Κώστα Λουράντο.