Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

ΦΣ Κιλκίς: Αποστολή υγειονομικού υλικού προς τους πλημμυροπαθείς της Σερβίας

Δελτίο Τύπου
Κιλκίς 28-5-2014
Η βοήθεια σε φάρμακα και ιατρικό υλικό που συγκεντρώθηκε από τα μέλη του συλλόγου μας και από την συνδρομή των κοινωνικών φαρμακείων Κιλκίς και Γουμένισσας, παραδόθηκε σήμερα στο Προξενείο της Σερβίας στη Θεσσαλονίκη.
Η Πρόξενος μας υποδέχτηκε και μας ενημέρωσε για την αλληλεγγύη των απλών πολιτών της Σερβίας και των Βαλκανικών χωρών και για την άμεση ανταπόκριση από ένα σύνολο εθελοντών, όπως οι Γιατροί του Κόσμου, η ομάδα διάσωσης από την Ρωσία, την Βουλγαρία και Ιταλία και από άλλους οργανισμούς. Οι πρώτες ανάγκες των ξεριζωμένων κατοίκων σε πόσιμο νερό ρούχα, τροφή και φάρμακα καλύπτονται από την συνεχόμενη ροή βοήθειας αλλά συνεχίζει αυτή να είναι αναγκαία. Η επόμενη μέρα έχει πολλές απαιτήσεις.

Διευκρίνισε ότι η κατάσταση που επικρατεί μετά τις πλημμύρες απαιτεί σημαντικά έργα γιατί αυτό που έμεινε πίσω είναι ένα περιβάλλον πρόσφορο για διάδοση ασθενειών, κρανίου τόπος που θέλει χρόνο, πόρους και προσπάθεια. Η ΕΕ δεν προβλέπεται να βοηθήσει μέσω επίσημου μηχανισμού γιατί η Σερβία είναι χώρα προς ένταξη.
Η πρόξενος επισήμανε ότι οι ανάγκες είναι μεγάλες και στην γειτονική Βοσνία με την οποία συνορεύει. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι ο δρόμος είναι μεγάλος και σε ότι μας αφορά σαν απλούς ανθρώπους μπορούμε να συνεχίσουμε να συνδράμουμε γιατί όντως υπάρχει ανάγκη και γιατί όντως η βοήθεια αυτή θα πάει όντως εκεί που χρειάζεται.
Η προσφορά μας ήταν κατά την εκτίμησή μας μια μικρή χείρα βοήθειας, αλλά σύμφωνα με την Πρόξενο σημαντική και κάθε προσφορά είναι μεγάλη και ανεκτίμητη.
Ας συνεχίσουμε όπως μπορούμε με την ευχή γρήγορα να βρουν όλα το δρόμο τους.
Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Κιλκίς θα επιχειρήσει δεύτερη αποστολή ιατροφαρμακευτικού υλικού. Καλούμε του πολίτες του Νομού μας να ανταποκριθούν για άλλη μια φορά προσφέροντας ότι περισσευούμενα φάρμακα διαθέτει, όπως επίσης παραφαρμακευτικό υλικό και βρεφικά γάλατα.
Το υλικό θα παραδίδεται στα Κοινωνικά Φαρμακεία Κιλκίς και Γουμένισσας.
Φαρμακευτικός Σύλλογος Κιλκίς