Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Νέα απειλή Γεωργιάδη: «Ή θα εφαρμοστεί το πλαφόν ή θα μειώσουμε το ποσοστό κέρδους σας!» (video)

Σε νέες απειλές κατά του κλάδου μας προχώρησε ο υπουργός Υγείας κ. Αδωνις Γεωργιάδης. Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στη ΝΕΡΙΤ δήλωσε παρουσία του γραμματέα του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Διονύση Ευγενίδη ότι ή θα εφαρμοστεί το πλαφόν συνταγογράφησης ή θα μειωθεί το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών! Αυτό ήταν αποτέλεσμα του γεγονότος ότι ο κ. Ευγενίδης δήλωσε πως με την εφαρμογή του πλαφόν, υποβαθμίζεται με αυτό τον τρόπο η φαρμακευτική περίθαλψη.

Η συζήτηση συνεχίστηκε με απαράδεκτη λεκτική επίθεση...




... του υπουργού Υγείας προς τον συνάδελφο κ. Ευγενίδη. «Κύριε φαρμακοποιέ, εσείς δεν είχατε καταλάβει καν ότι είχε εφαρμοστεί το πλαφόν για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο».

«Στην πράξη δεν εφαρμόστηκε ποτέ το πλαφόν» απάντησε ο κ. Ευγενίδης.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις περιβόητες αφίσες και το «μαύρισμα» των βουλευτών της κυβέρνησης στις επικείμενες εκλογές από τους φαρμακοποιούς, ο κ. Ευγενίδης διαχώρισε τη θέση του και τόνισε πως πρόκειται για επιλογή του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, ενώ ο αντίστοιχος της Θεσσαλονίκης δεν έχει ακόμα αποσαφηνίσει αν θα ακολουθήσει αυτή την τακτική.

Δείτε το απόσπασμα:



Farmakopoioi