Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΦΣ 2014 - ΠΟΥ ΠΑΣ ΚΑΡΑΒΑΚΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΙΡΟ

ΟΙ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ… ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗ ΟΜΑΔΑ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ.

Παράρτημα – συμπλήρωμα Νο2 “Η διαχείριση της καταστροφής και η καταστροφή της διαχείρισης»

Συνάδελφοι

Την στιγμή που καλούμεθα να αποφασίσουμε για το ποιος θα διαχειριστεί τις τύχες του κλάδου για την επόμενη τριετία η κυβέρνηση συνεχίζει απτόητη το έργο της Ο αρμόδιος υπουργός βάζει τις τελευταίες πινελιές στον σουρεαλιστικό πίνακα της υγείας. Το φαρμακείο μόλις που αχνοφαίνεται στο βάθος. Το Δημόσιο Σύστημα όσο πάει και συρρικνώνεται και ο ιδιωτικός τομέας μέρα με την μέρα μπαίνει πιο έντονα στο κάδρο…


 Όλοι μας προσπαθούμε να προβλέψουμε την θέση μας στο μέλλον που έχει εισβάλει βίαια. Εν τούτοις η πλειοψηφία των συναδέλφων και δη των υποψηφίων είναι προσανατολισμένη περισσότερο στο παρελθόν για τι έγινε και τι δεν έγινε. Καταλαβαίνουμε ότι εδώ που έχουμε φτάσει το να κάνεις συγκεκριμένες προτάσεις δεν είναι κάτι απλό. Οι προτάσεις που μπορούν να υπάρξουν είναι δύσκολο να σχηματοποιηθούν και μερικές από αυτές είναι ακόμη πιο δύσκολο να γίνουν αποδεκτές από την πλειοψηφία των συναδέλφων με δεδομένο ότι το έλλειμμα ενημέρωσης δυστυχώς είμαι πολύ μεγαλύτερο από το έλλειμμα εισοδήματος. Πρέπει να πούμε ότι ο κλάδος κλήθηκε να διαχειριστεί μια κρίση κυριολεκτικά ζωής και θανάτου με μια συνδικαλιστική ηγεσία απολύτως κομματικοποιημένη. Τούτου δοθέντος δεν μπορούσαμε να περιμένουμε κάτι καλλίτερο…. Πάλι καλά ….. Αυτή η κομματικοποίηση φαίνεται ακόμη και τώρα στις μπροσούρες που έχουν κυκλοφορήσει αν διαβάσει κάποιος προσεκτικά ανάμεσα στις γραμμές. Πιστεύαμε και πιστεύουμε ότι η κρίση δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Είχε να κάνει με πολιτικές που εφαρμόστηκαν και με πολιτικές που δεν εφαρμόστηκαν και αυτό όποτε μας δόθηκε η ευκαιρία το εκφράσαμε και εν τοις πραγμασι.

Είμαστε απολύτως κάθετοι «Στον «απερχόμενο» κυβερνητικό συνδικαλισμό η απάντηση δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι ένας άλλος κυβερνητικός συνδικαλισμός αυτήν την φορά καλός.»

Ίσως μερικοί από μας να πιστεύουν ότι ο κλάδος είναι σε προεπαναστατική περίοδο Ακόμη και ο κ Πρόεδρος βρήκε στα βουνά καταγγέλλοντας θεούς και δαίμονες σχίζοντας και την κομματική του ταυτότητα. Να τους πληροφορήσουμε όλους ότι οι επαναστάσεις δεν σχεδιάζονται σε κλειστά γραφεία μπροστά στην λίστα των εκλεκτόρων με το τηλέφωνο στο χέρι. Και να πούμε και κάτι άλλο Οι συνάδελφοι περιμένουν το αποτέλεσμα των εκλογών για να γίνει κάτι. Και αυτό το κάτι σε αυτήν την φάση πρέπει να είναι η όσο το δυνατόν καλλίτερη διαχείριση της κρίσης. Καλώς ή κακώς οι συνάδελφοι δεν περιμένουν το σύνθημα να πάρουν τις σημαίες και να ξεχυθούν στους δρόμους.

Αν όλοι μας πρέπει να προσπαθήσουμε κάτι σε αυτήν την φάση είναι να γίνουμε όσο το δυνατόν πιο συγκεκριμένοι έχοντας μπροστά μας την 15 του Ιούνη. Ο χρόνος δεν τελειώνει στις 14…. Ο υπουργός έχει και άλλα χρώματα στην παλέτα του… και ο πίνακας μάλλον έχει πολύ δουλειά ακόμη…

Θεοδωρόπουλος Δημήτρης - Πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηλείας 
Καμίτσος Ευθύμιος - Γραμματέας Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας 
Πουλόπουλος Γεώργιος - Αντιπρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας 
Σοφιανόπουλος Ανδρέας - Πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας