Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

ΠΑΣΙΔΙΚ: Οι φωστήρες του ΕΟΠΥΥ θα μας αποτελείωσουν

Μαζική καταγγελία των συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ αποφάσισε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ), αντιδρώντας στο μέτρο του claw back. Σε ανακοίνωσή του καλεί, διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια, «να αποστείλουν την εξουσιοδότηση στο Δ.Σ. του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων και στην Επιτροπή», για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες της καταγγελίας των συμβάσεων.


Υπογραμμίζει ότι « δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να σταματήσουμε τη χρεοκοπία μας, παρά μόνο η ένωση των δυνάμεων μας και η ταυτόχρονη καταγγελία απ’ όλους μας της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ». Επικεφαλής της Επιτροπής που θα συλλέξει τις εξουσιοδοτήσεις των Διαγνωστικών Κέντρων και Εργαστηρίων, έχει αναλάβει έμπειρος νομικός πλαισιωμένος από τρία πρόσωπα που εκφράζουν όλες τις τάσεις και τα συμφέροντα των παρόχων.

Την ίδια ανακοίνωση η ΠΑΣΙΔΙΚ χαρακτηρίζει το claw back «αυταρχικό, αυθαίρετο και ληστρικό μέτρο», «το οποίο αρπάζει πίσω το 45% των αποζημιώσεων μας το έτος 2013 και θα μας αρπάξει πίσω το 50% το τρέχον έτος και αν το αφήσουμε να ισχύσει και το 2015, όπως έχουν προγραμματίσει το υπουργείο Υγείας και «οι φωστήρες» του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., θα μας αποτελειώσει ολοσχερώς».

Καταλήγοντας καλεί όλους τους παρόχους, είτε μετέχουν σε κάποια ένωση είτε όχι, «να συμπαραταχθούν με τις υγιείς δυνάμεις των παρόχων, αποστέλλοντας την εξουσιοδότηση στον ΠΑΣΙΔΙΚ, ούτως ώστε η Επιτροπή να διασφαλίσει τη μαζικότητα της καταγγελίας των συμβάσεων με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.».

 Πηγή: healthview.gr