Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Θ. Ντούσκας: «Αντιστράφηκαν οι όροι, ο ΕΟΠΥΥ πληρώνει πλέον συμμετοχή, ο ασφαλισμένος το κύριο ποσό στα φάρμακα»

«Έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, ο ΕΟΠΥΥ πληρώνει τη συμμετοχή στα φάρμακα και ο ασφαλισμένος το κύριο ποσό». Με αυτή τη φράση σχολίασε, ο Πρόεδρος των Φαρμακοποιών Ιωαννίνων, Θόδωρος Ντούσκας στη ΒΗΜΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, την σημαντική αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στα φάρμακα, γεγονός που, όπως είναι λογικό, έχει δημιουργήσει αναταραχή και διαμαρτυρίες στους πολίτες.

Υπογράμμισε δε, πως οι ασφαλισμένοι καλούνται πλέον να βάλουν βαθιά το...


... χέρι στην τσέπη, σε μια περίοδο, που δεν έχουν χρήματα, όπως αποδεικνύεται και μέσα από τα… τεφτέρια που κάνουν «χρυσές δουλειές» στα φαρμακεία.

"Πονοκέφαλος" τα ΜΣΦ

Ένα εξίσου σημαντικό θέμα που απασχολεί τον κλάδο και απειλεί τη βιωσιμότητά του είναι τα συμπληρώματα διατροφής και οι βιταμίνες. Ήδη, σύμφωνα με τον κ. Ντούσκα αυτά έκαναν την εμφάνισή τους σε σούπερ μάρκετ των Ιωαννίνων. «Πρόκειται για ένα θέμα που απειλεί το φαρμακείο. Πρέπει να δούμε τι θα γίνει από Σεπτέμβρη με το θέμα αυτό και αναλόγως θα αποφασίσουμε τις κινήσεις μας» κατέληξε ο κ. Ντούσκας, που βλέπει πίσω από αυτές τις προσπάθειες Κυβέρνησης και Τρόικας, σχέδιο για μείωση των φαρμακείων στο μισό όσων είναι σήμερα (στις 6.000). Να σημειωθεί ότι στα Γιάννενα υπάρχουν 170 περίπου φαρμακεία εκ των οποίων σχεδόν το 90% μέσα στην πόλη.